Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ORSAKERNA TILL ANDRA VÄRLDSKRIGET AV: Emmy, Moa, Adrian, Linus och Oskar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ORSAKERNA TILL ANDRA VÄRLDSKRIGET AV: Emmy, Moa, Adrian, Linus och Oskar."— Presentationens avskrift:

1 ORSAKERNA TILL ANDRA VÄRLDSKRIGET AV: Emmy, Moa, Adrian, Linus och Oskar

2 En orättvis fred Efter första världskriget stod Tyskland obesegrade, enligt de själva. Tyskarna tyckte att freden i Verasilles var orättvis, eftersom de fortfarande hade en fungerande arme. Tyskland ville bli en stormakt igen men deras ekonomi var i inflation. Under den svåraste tiden erbjöd Hitler och hans parti jobb till folket och så ville han få igång ekonomin igen. Hitler blev i Mars 1934 vald till diktator efter den gamla Hinderburg dog.’ Hitlers första tal :

3 Den tyska inflationen Efter freden i Verasilles intog Frankrike Tysklands industriområde i Ruhrområdet. Tysklands Ekonomi blev sämre och sämre, landet tryckte mer och och med sedlar och då blev de mindre värda. En dollar var värd mark. Tyska barn använde pengar som byggklossar eftersom som att det var billigare än att köpa leksaker.

4 Andra Världskriget startar Andra världskriget började när Nazisttyskarna invaderade Polen den 1 September Kriget var en global militär konflikt som bestod av både stora och små konflikter.

5 polska invasionen •Vi har hittat tre filmen på youtube från den polska invasionen


Ladda ner ppt "ORSAKERNA TILL ANDRA VÄRLDSKRIGET AV: Emmy, Moa, Adrian, Linus och Oskar."

Liknande presentationer


Google-annonser