Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ORSAKERNA TILL ANDRA VÄRLDSKRIGET AV: Emmy, Moa, Adrian, Linus och Oskar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ORSAKERNA TILL ANDRA VÄRLDSKRIGET AV: Emmy, Moa, Adrian, Linus och Oskar."— Presentationens avskrift:

1 ORSAKERNA TILL ANDRA VÄRLDSKRIGET AV: Emmy, Moa, Adrian, Linus och Oskar

2 En orättvis fred Efter första världskriget stod Tyskland obesegrade, enligt de själva. Tyskarna tyckte att freden i Verasilles var orättvis, eftersom de fortfarande hade en fungerande arme. Tyskland ville bli en stormakt igen men deras ekonomi var i inflation. Under den svåraste tiden erbjöd Hitler och hans parti jobb till folket och så ville han få igång ekonomin igen. Hitler blev i Mars 1934 vald till diktator efter den gamla Hinderburg dog.’ Hitlers första tal : http://www.youtube.com/watch?v=_Q-6H4xOUrs

3 Den tyska inflationen Efter freden i Verasilles intog Frankrike Tysklands industriområde i Ruhrområdet. Tysklands Ekonomi blev sämre och sämre, landet tryckte mer och och med sedlar och då blev de mindre värda. En dollar var värd 4 000 000 000 000 mark. Tyska barn använde pengar som byggklossar eftersom som att det var billigare än att köpa leksaker.

4 Andra Världskriget startar Andra världskriget började när Nazisttyskarna invaderade Polen den 1 September 1939. Kriget var en global militär konflikt som bestod av både stora och små konflikter.

5 polska invasionen •Vi har hittat tre filmen på youtube från den polska invasionen http://www.youtube.com/watch?v=ZZPGu7dwUOM http://www.youtube.com/watch?v=yKx1ccUDUQU http://www.youtube.com/watch?v=mWy8Ed8MhF4


Ladda ner ppt "ORSAKERNA TILL ANDRA VÄRLDSKRIGET AV: Emmy, Moa, Adrian, Linus och Oskar."

Liknande presentationer


Google-annonser