Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Begrepp.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Begrepp."— Presentationens avskrift:

1 Begrepp

2 Näringskedja Exemplet nedan är en av varianterna av näringskedjor som finns. Näringskedja visar hur energi passerar från en organism till en annan. Den ursprungliga källan för energi är solen, som förser växterna tillräckligt med solljus för fotosyntesen. Algen är producenten och krillen och valen är konsumenter.

3 Ekosystem Ekosystem är ett ekologiskt system innefattande allt levande och dess livsmiljö inom ett område. (Källa: NE) Ett ekosystem är med andra ord en bit natur. Natur med alla dess växter, djur, mikroorganismer, vatten, vind, mineraler mm. Ett ekosystem kan bestå av både land, vatten och luft.

4

5 Kretslopp Kretslopp innebär att ämnen cirkulerar.
Det finns olika typer av kretslopp; biogeokemiska, fysiologiska, fysikaliska, ekonomiska och religiösa. Ett exempel på biogeokemiska kretsloppet skulle vara syrets och koldioxidens kretslopp (fotosyntesen och cellandningen). När växterna omvandlar koldioxid till glykos frigörs syre i atmosfären. Syret omvandlas sedan genom aeroba organismer till koldioxid som en restprodukt av cellandningen.

6 Vattnets kretslopp

7


Ladda ner ppt "Begrepp."

Liknande presentationer


Google-annonser