Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1:a tillfället. vi går till biblioteket där Anna presenterar Kubbes museum. Hon läser boken och vi få se film på datorn. 2:a tillfället. Vi läser boken.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1:a tillfället. vi går till biblioteket där Anna presenterar Kubbes museum. Hon läser boken och vi få se film på datorn. 2:a tillfället. Vi läser boken."— Presentationens avskrift:

1

2 1:a tillfället. vi går till biblioteket där Anna presenterar Kubbes museum. Hon läser boken och vi få se film på datorn. 2:a tillfället. Vi läser boken och funderar kring sortering, återvinning och museum. Vad skulle ni vilja göra? Meja-Li, en sorteringslåda. Anja, ett museum. Albin, ett museum. Olle, ett stenmuseum. Morgan, ett stenmuseum. Ur Lpfö Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö och naturfrågor.

3 3.e tillfället. Vi lånar böcker om olika stenar, och ser att man har en speciell sten som hör ihop med månaden som man är född i. Hur ska vi göra våra museum? En låda, kubbe hade massa lådor. Vi kanske kan använda skokartonger. Ni kan kolla hemma om ni har kartonger som ni kan ta hit.

4 Vill ni måla eller tapetsera era museum? Alla ville måla.

5

6 Barnen jobbar vidare med deras museum. Väljer lite mjuka tyger som deras stenar kan ligga på.

7 Vi hittar många stenar på vår förskolegård.

8 Vad är skillnaden på dessa stenar? Oliwer, en är vit och en är svart. Anja, en är tung och en är inte så tung. Meja-Li, en är vit och en är svart. Albin, en är vit och en är svart. Morgan, konstigt att den är lite mjuk och lite hård.

9 Hur kan några stenar blivit så runda? Anja, du har hittat några på asfalten och de runda i skogen. Morgan, de har legat i sanden och blivit bränd i solen. Meja-Li, de har legat i sanden, JÄTTELÄNGE. Ur Lpfö: - barnen ska få möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera, och förmedla upplevelser, erfarenheter, Ideèr och tankegångar med hjälp av ord och konkret material. - Utveckla sin förmåga att urskilja, utforska, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap.

10 Vi är snart klar! Snart dags för avslutningsfesten!

11

12 Här gör vi kottedjur och maraccas. Vi avslutar med saga och glass.


Ladda ner ppt "1:a tillfället. vi går till biblioteket där Anna presenterar Kubbes museum. Hon läser boken och vi få se film på datorn. 2:a tillfället. Vi läser boken."

Liknande presentationer


Google-annonser