Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Storheter och enheter Storheter Det som vi kan mäta, till exempel vikt och längd. Enheter Det som vi mäter upp storheterna i, till exempel kilogram och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Storheter och enheter Storheter Det som vi kan mäta, till exempel vikt och längd. Enheter Det som vi mäter upp storheterna i, till exempel kilogram och."— Presentationens avskrift:

1 Storheter och enheter Storheter Det som vi kan mäta, till exempel vikt och längd. Enheter Det som vi mäter upp storheterna i, till exempel kilogram och meter.

2 Standardenheter SI-enheter Enheter som vi har kommit överens om. Vi har bestämt exakt hur stora, tunga eller långa de är. Viktkilogramkg Längdmeterm Volymliterl Tidsekunders Area kvadratmeterm 2 Hastighet meter per sekund m/s

3 Prefix Står framför en enhet och visar hur stor den är. Mindre än en hel Decitiondel d Centihundradelc Millitusendelm MikroMiljondel µ Större än en hel Hekto hundrah Kilotusenk Mega miljon M Giga miljard G Terra biljon T

4 3 delar 1 Längd och area 2 Vikt och volym 3 Tid och hastighet


Ladda ner ppt "Storheter och enheter Storheter Det som vi kan mäta, till exempel vikt och längd. Enheter Det som vi mäter upp storheterna i, till exempel kilogram och."

Liknande presentationer


Google-annonser