Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ostindiefararen – Vänern Tour 2015

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ostindiefararen – Vänern Tour 2015"— Presentationens avskrift:

1 Ostindiefararen – Vänern Tour 2015

2 Vänersborg 3- 5 juli 2015 Ja, du läser rätt! En unik och historisk händelse som vi inte får missa. Skeppet har aldrig tidigare varit i innanhavet Vänern och detta blir ” Once in a lifetime”. Att stå värd för detta besök förpliktar. Skeppet har tidigare besökt ett stort antal hamnar runt om i världen och givit både Göteborg och Sverige ett enormt PR värde. * Ett besök i Vänersborg kommer locka till rekordpublik och kommer att bli en mycket välbesökt attraktion. *Ett ypperligt tillfälle att marknadsföra Vänersborg och Vänern som en destination med potential att kunna ta emot ett skepp av denna dignitet * Mediebevakning kommer att vara omfattande, butiker, restauranger, boendeanläggningar med flera kommer att dra stor nytta av dessa dagar.

3 Aktiviteter för alla

4 För att få ihop detta krävs en samverkan med Vänerhamn AB, det lokala näringslivet, kommunala bolag, Vänersborgs kommun. Här finns möjlighet att erbjuda partnerskap och delaktighet för näringslivet. Förslag på innehåll : VIP mottagningsbiljetter vid fartygets ankomstkväll med kaptenen Mat och dryck ombord på skeppet samt guidad rundvandring Logotype med länk till webbsida samt i media 15 biljetter för anställda för ombordstigning när skeppet har öppet.

5 Vänersborg- porten till Vänern
Vänersborg ligger vid Sveriges innanhav Vänern och är en historisk residensstad. I mitten på talet kunde Vänersborg skryta med landets modernaste flotta. Vänerns närhet präglar staden. Dels genom den viktiga sjöfarten mellan Vänern och Västerhavet vid Göteborg. Dels genom de många badstränderna och naturhamnarna i området. I Vänern finns Europas största sötvattenskärgård med drygt öar, kobbar och skär. Det 100-åriga Segelsällskapet och de aktiva båtklubbarna har resulterat i flera seglare och roddare i världsklass. Sommartid ges möjlighet till ett dopp mitt i stan och i den fina Skräckleparken njuter man av utsikten över en vidsträckt horisont.

6

7 Kommunikationer Vänersborg finns vid en av Sveriges knutpunkter för transport och logistik. Här sammanstrålar tre riksvägar och en europaväg. Göta älv rinner genom Trollhättan och Vänersborg och är en viktig handelsled mellan Vänern och Västerhavet. Vi har väl utvecklade kommunikationer, oavsett resval. Tåg & buss Här finns täta tågförbindelser till och från Göteborg med en restid på ca 45 minuter. Du når oss även enkelt från Karlstad, Oslo, Malmö och Köpenhamn. Från Stockholm tar det ca 3 timmar med SJ3000. Med lokalbussar åker du från Göteborg, Bohuslän, Skaraborg och Dalsland. Flyg Trollhättan-Vänersborgs flygplats har förbindelser till och från Stockholm med upp till åtta turer om dagen. Resan tar knappt en timma. Från flygplatsen tar det bara en kvart till centrum. Bil Mellan Trollhättan-Vänersborg och Uddevalla är det motorväg och sträckan körs på 15–20 minuter. Via E45 och E6 når du oss från Göteborg och Oslo.

8 Vänersborgs Turistbyrå Järnvägsbacken 1C Vänersborg Tel turistinfo: , Tel tåg & buss: E-post: GPS-koordinater: Lat N 58° ', Lon E 12° '    


Ladda ner ppt "Ostindiefararen – Vänern Tour 2015"

Liknande presentationer


Google-annonser