Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad kan jag göra som förälder? Om alkohol, unga och föräldraskap Presentation 6 Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad kan jag göra som förälder? Om alkohol, unga och föräldraskap Presentation 6 Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus."— Presentationens avskrift:

1 Vad kan jag göra som förälder? Om alkohol, unga och föräldraskap Presentation 6 Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus Koutakis

2 Föräldrar är viktiga! Ny bild kommer…

3 På väg mot gymnasiet … Skillnader mellan elever i nian och gymnasister i årskurs två när det gäller tobak, alkohol och narkotika

4

5

6 En liten påminnelse

7 Föräldrars förhållningssätt till ungdomsdrickande FIGUR 3 Andel (%) föräldrar som har ett tillåtande förhållningssätt till ungdomsdrickande i relation till tonårings ålder (Koutakis och Stattin, 2003).

8 Föräldrars hållning till ungdomsdrickande har stor betydelse FIGUR 4 Andel (%) fjorton- och femtonåringar som uppger att de varit berusade mer än 4 gånger den senaste terminen i relation till föräldrarnas förhållningssätt till ungdomsdrickande (Koutakis och Stattin, 2003).

9 Du som förälder har fortfarande betydelse

10 Prata med din tonåring och var tydlig med vad du tycker Bjud inte din tonåring på alkohol Ge din tonåring utrymme att växa

11 Kontakt med andra föräldrar kan underlätta

12 Funderingar?  Maria ungdom  Socialtjänsten och fältassistenter i din stadsdel  Elevhälsan på skolan

13 Var tydlig – det har stor betydelse att ha en restriktiv inställning Prata med din tonåring om både alkohol och narkotika Tveka inte att söka hjälp när du är orolig Låt oss sammanfatta:

14 Mer information www.iq.se www.effekt.org www.can.se Stockholmsenkäten www.stockholm.se/utveckling www.tyreso.se/drogenkat


Ladda ner ppt "Vad kan jag göra som förälder? Om alkohol, unga och föräldraskap Presentation 6 Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus."

Liknande presentationer


Google-annonser