Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

INBJUDAN UTBILDNING OM CANNABIS 3 maj 2007 Umeå Folkets Hus Cannabis är den mest utbredda illegala drogen både i Sverige och internationellt och är den.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "INBJUDAN UTBILDNING OM CANNABIS 3 maj 2007 Umeå Folkets Hus Cannabis är den mest utbredda illegala drogen både i Sverige och internationellt och är den."— Presentationens avskrift:

1 INBJUDAN UTBILDNING OM CANNABIS 3 maj 2007 Umeå Folkets Hus Cannabis är den mest utbredda illegala drogen både i Sverige och internationellt och är den drog som många unga kommer i kontakt med. Jämför vi oss med andra länder är det färre i vårt land som använder cannabis. Även om det bland en del unga finns en mer liberal syn på cannabis så är det få som vill att det ska legaliseras. Syftet med denna utbildningsdag är sprida kunskap om riskerna med cannabis som kan användas i kontakten med unga som experimenterar med droger eller söker argument mot.

2 PROGRAM 9.00 Kaffe& registrering 9.30 Inledning, Åsa Domeij, länssamordnare alkohol- och drogförebyggande arbete 9.45 Knark, protest eller en liten tillväxt – ungas perspektiv på cannabis Philip Lalander, professor socialpsykologi, Växjö universitet Paus Cannabis påverkan på hjärnans funktioner & - cannabis som inkörsport till tyngre missbruk Maria Ellgren, med.dr Karolinska institutet, Stockholm Lunch (Restaurang Äpplet) Cannabis- historik, legalisering och motkrafter Pelle Olsson, författare och narkotikadebattör, Stockholm Kaffe Behandling av cannabismissbruk bland unga – erfarenheter av HAP i Borlänge (haschavvänjningsprogram) Christina Thysell-Persson, enhetschef, Umeå socialtjänst Avslutning, Mats Omgren, enhetschef, Umeå socialtjänst VÄLKOMMEN! I anslutning till föreläsningssalen hoppas vi på att få visa en utställning av Midgårdsskolans mediaprogram

3 ANMÄLAN Kostnad: 300:- exkl.moms. I priset ingår lunch & fika Anmälan ska innehålla namn på deltagare och fakturaadress. Anmälan är bindande men plats kan överlåtas till annan. Bekräftelse på erhållen plats skickas via mail. Anmälan sker till oss innan 19/4 via mail: Information: Åsa Domeij Annika Nordström Läs gärna rapporterna: ”Är cannabis farligt”? ”Vad är det som gör att unga testar narkotika och vissa fastnar”?


Ladda ner ppt "INBJUDAN UTBILDNING OM CANNABIS 3 maj 2007 Umeå Folkets Hus Cannabis är den mest utbredda illegala drogen både i Sverige och internationellt och är den."

Liknande presentationer


Google-annonser