Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Out of home Pirjo Svedberg MMS. Bakgrund Panelen mäter endast tittandet i hemmet. Gäster representerar panelmedlemmar som tittar i annans hem. För att.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Out of home Pirjo Svedberg MMS. Bakgrund Panelen mäter endast tittandet i hemmet. Gäster representerar panelmedlemmar som tittar i annans hem. För att."— Presentationens avskrift:

1 Out of home Pirjo Svedberg MMS

2 Bakgrund Panelen mäter endast tittandet i hemmet. Gäster representerar panelmedlemmar som tittar i annans hem. För att ta reda på hur stort tittande utanför hemmet är har vi på MMS konstaterat att telefonintervjuer ej ger tillräckligt stort antal respondenter som tittade på TV utanför eget eller annans hem dagen eller dagarna innan. Ett bättre alternativ är att regelbundet göra mätningar i anslutning till vissa på förhand utvalda events med annan metod. Framtida mätningar kommer med stor sannolikhet att genomföras med hjälp av bärbara mätare

3 Mätning av OOH MMS erbjuder nu de kanaler som önskar att beställa mätning av tittandet utanför hemmet på i förväg överenskomna events. Mätningarna kommer att ge svar på hur stort tittandet är, räckvidd, utanför hemmet. Det kommer inte att inkluderas i den officiella valutan men ge svar på omfattningen. Kostnaden per event kommer att beräknas utifrån det antal enkäter som måste skickas ut (beroende på eventets popularitet och estimerade tittandenivåer). Litet event blir således dyrare än ett större.

4 Mätning av OOH forts. Frågor som vi får svar på: Hur många tittar utanför hemmet vid stora event som ex. sportevenemang? Hur många tittar utanför hemmet i ”normala fall? plats? Hur ofta? Vilka programgenre tittar man på?

5 Förslag till frågor OOH Vi ställer frågor till ett ”minisverige” dagen efter aktuellt event Om IP sett ¨på TV” utanför bostaden igår, i förrgår, senaste veckan, senaste månaden, längre sedan. Vi frågar också hur ofta detta tittande brukar ske under en 30-dagars period (1-5, 5-10,10- 15 dagar etc) Om IP tittat igår, frågar vi om IP tittat på valt/valda event, platsen för tittandet och under hur lång tid tittandet pågått. Vi ställer även fråga om grad av intresse för olika TV-genrer, MMS huvudkategorier Frågan om man brukar se på TV utanför bostaden samt graden av intresse ger svar på hur stor sannolikhet är att just denna person skulle ha tittat på TV utanför bostaden. Dessa frågor kräver större bas och ett antal nedslag för att redovisas i detalj.

6 Mätmetod Vårt förslag till mätmetod är webbpaneler där det går att ställa frågor till ett relativt stort antal individer och därigenom fånga upp tittande Out of Home i en analyserbar grupp. En rad faktorer finns att ta ställning till när det gäller webbpaneler: Åldersintervall, webbpaneler består ofta av individer i åldrarna 16- 79 år vilket innebär att man får acceptera att yngre och äldre inte kommer med. Metoden Sammansättningen, Vi försäkrar oss om att panelen är jämnt fördelad på övriga bakgrundsvariabler såsom kön och bostadsregion.

7 Mätning av OOH forts. Är detta en framkomlig väg? Om intresse finns för detta koncept kommer MMS att genomföra en pilotundersökning under kommande månader. Utvärdering av testet kommer att redovisas i Referensgruppen.

8 Pilottest Mätningar genomförs på det sätt som presenterats i föregående bilder Mätningarna ska ge en indikation om hur stort fenomenet med att titta på TV utanför eget eller annans hem är. MMS föreslår att något eller några events mäts under våren. Någon av följande event föreslås: –Champions League –EM-kval i fotboll –Ishockey-VM –Eurovision Song Contest –Formel 1-VM


Ladda ner ppt "Out of home Pirjo Svedberg MMS. Bakgrund Panelen mäter endast tittandet i hemmet. Gäster representerar panelmedlemmar som tittar i annans hem. För att."

Liknande presentationer


Google-annonser