Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?."— Presentationens avskrift:

1 Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?

2 Utseende◘ Fältharen är brungrå året om. Översidan av fältharens svans är svart. Fältharens tänder är vassa och växer hela livet på den. Den kan väga upp till 3, 6 kg. Fältharen är cm lång och honan brukar vara större och tyngre än hanen. Fältharen har också ett svart streck på ryggen. Svansen är 7-12 cm lång. Bakbenen är längre är frambenen. Pälsen är lång och tät. Buken är vit och sidorna bruna. VISST ÄR JAG MYSIG♥

3 Semester Utbredning ♣ Fältharen lever i södra Sverige, Danmark, södra Finland, östra Asien och i Kina. Den lever mest i skog, fält, odlade marker, ängar, mossar och gläntor. I Sverige finns det inga fältharar norr om Gävle. Fältharen trivs bäst på och hör hemma på öppna grässlätter planterade man in fältharar till Sverige. VISST ÄR JAG SÖT ♥

4 Levnadsätt♠ Fältharen är bra på att gömma sig för rovdjur. När fältharen ska sova och vila så gömmer den sej bland växter. Fältharen lever oftast ensam eller i små flockar. Fältharen är mest aktiv på dagen. Fältharen kan springa km i timmen. Fältharen är ett väldigt bra djur på att springa och hoppa. TYST!!!

5 Ej kött! Föda ☺ Fältharen äter växter. Den äter mest gräs, örter som kan vara odlade och vilda. Den äter också mycket frukt, frön och till och med bark. En fälthares tänder blir ofta slitna men emaljen är kraftigare på framsidan än på baksidan. När harens föda är smält så kräks haren och sväljer det en gång till. HUNGRIG!!!

6 Fortplantning♥ Fälthararnas parningslek är ute på ett fält och är ett säkert vårtecken och ibland så ställer de sig på bakbenen och börja boxas och vädrar i luften. Honan är dräktig i dagar och föder 2 till 5 kullar direkt på marken och helst på växter. Honan kommer till ungarna en gång per dygn för att ungarna ska få tillfälle för att dia.


Ladda ner ppt "Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?."

Liknande presentationer


Google-annonser