Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Timmy Svensson 2012. Järven har en långhårig päls och huvudet är fyrkantig och platt.Pälsen är mörkbrun.Järven är cirka 62-80 cm och cirka 45 cm hög över.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Timmy Svensson 2012. Järven har en långhårig päls och huvudet är fyrkantig och platt.Pälsen är mörkbrun.Järven är cirka 62-80 cm och cirka 45 cm hög över."— Presentationens avskrift:

1 Timmy Svensson 2012

2 Järven har en långhårig päls och huvudet är fyrkantig och platt.Pälsen är mörkbrun.Järven är cirka 62-80 cm och cirka 45 cm hög över skuldrorna.Den väger mellan 10 och 16 kg.

3 Järven finns sällsynt längs den svenska fjällkedjan.Utanför Europa finns järven hela vägen runt norra jordklotet.Ibland kan järvar gå söderut.Det finns jättelite järvar kvar.

4 Järven äter gärna kadaver.Kadaver är döda djur. Järven följer spåren efter lodjur,varg, björn och räv för att ta deras mat.Ofta kan den skrämma iväg större rovdjur från deras eget byte.En järv kan till och med döda en ren.Den har också för vana att lägga upp förråd i snö eller bergskrevor.

5 Järven är ofta aktiv 3-4 timmar åt gången.Sedan vilar den och sover några timmar.Järven kan både simma och klättra och hoppa 1,5 meter upp i luften.

6 Ungarna föds i februari-mars i en lya i snön. Honan får 1-3 hårbeklädda ungar,blinda ungar.Dom öppnar ögonen när dom är 4 veckor.Ungarna lämnar lyan i mitten av maj.


Ladda ner ppt "Timmy Svensson 2012. Järven har en långhårig päls och huvudet är fyrkantig och platt.Pälsen är mörkbrun.Järven är cirka 62-80 cm och cirka 45 cm hög över."

Liknande presentationer


Google-annonser