Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Triceratops  Triceratops betyder trehornsansikte.  Den levde sent på krita perioden i USA.  Den var nio meter lång.  Den gick på fyra ben.  Triseratopsen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Triceratops  Triceratops betyder trehornsansikte.  Den levde sent på krita perioden i USA.  Den var nio meter lång.  Den gick på fyra ben.  Triseratopsen."— Presentationens avskrift:

1 Triceratops  Triceratops betyder trehornsansikte.  Den levde sent på krita perioden i USA.  Den var nio meter lång.  Den gick på fyra ben.  Triseratopsen var en av dom dinosauier som var mest berömda.  Det två hornen som sitter bakom ögonen var minst nittio cm höga.

2 Triceratops  Triceratopsens huvud var tredjedel av hela kropps längden.  Den vägde hela 5-6 ton.  Den åt växter speciellt ormbunkar, kottepalmer och palmer.  Den var tre meter hög

3

4

5 Tyrannosaurus Rex Det var en av det största dinosaurien. Huvudet var så stort att barn kunnat krypa in i det. Det underliga korta framben har satt myror i huvudet på forskarna. Ögonen var vända bakåt istället för åt sidan

6 Rexen kunde springa ca 30 km/tim. Rexen hade vassa tänder Rexen åt kött. 12,5m höjd 5-6 m Tyrannosaurus Rex

7

8

9 Allosaurusen Allosaurusen är 11 m lång höjd 5 m. Vikt 1400 3000 kg Allosaurusarna jagar i flock. Det är mycket vanligt att dom väljer sjuka eller Gamla djur som byten.

10

11

12 Spinosaurus Namn: Taggödla Vikt: 4 ton Längd: 15 meter Mat: Köttätare Fena på ryggen Två ben Bodde i Nordamerika Levde för 90 miljoner år sedan

13

14


Ladda ner ppt "Triceratops  Triceratops betyder trehornsansikte.  Den levde sent på krita perioden i USA.  Den var nio meter lång.  Den gick på fyra ben.  Triseratopsen."

Liknande presentationer


Google-annonser