Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Innehåll Historia Allmän information Föroreningar Inlopp, utlopp

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Innehåll Historia Allmän information Föroreningar Inlopp, utlopp"— Presentationens avskrift:

1 Innehåll Historia Allmän information Föroreningar Inlopp, utlopp
Varuträsket Innehåll Historia Allmän information Föroreningar Inlopp, utlopp

2 Varuträsk sjön Nybyggarna bosatte sig vid sent 1400 tal.
De byggde sig intill sjön för jakt och fiske lycka. Det var enkelt att odla när jorden var så pass bördig nere vid vattnet. Grann byarna är byggda på samma vis, nere vid vattnet.

3 På vintern samlas ofta byn barn och ungdomar och åker skridskor på den djupt frysta sjön medans föräldrar och gamla pimplar och kör skoter. Gemenskapen blir lite speciell när den årliga pimpel tävlingen går av stapeln och hela byns invånare samlas på stranden.

4 Så här kan det alltså se ut en vinter eftermiddag ute på träsket.

5 Det bedrivs också en bilprovning på isen
Det bedrivs också en bilprovning på isen. Mesta dels tyskar som kommer dit och provar på iskörning med dyra snabba bilar.

6 Förorenat??? Sjön är en väldigt vacker och frisk sjö med bra fiske. Förutom skoterkörning vintertid och båtkörning sommartid så hålls sjön mycket ren och föroreningar gillas inte.

7 Sjön mynnar ut i klintfors ån som ringlar och rinner från varuträsk till Medlefors inne i stan. I ån kan man hitta lite öring och harr som också simmat ut i sjön och därför kan man hitta inte bara abborre och gädda utan också ädel fisk.

8 Detta är alltså klintforsån som rinner mellan Varuträsk och Medlefors.


Ladda ner ppt "Innehåll Historia Allmän information Föroreningar Inlopp, utlopp"

Liknande presentationer


Google-annonser