Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BO OCH LEVA. SANT ELLER FALSKT? Man får en betalningsanmärkning om man blir vräkt från sin bostad.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BO OCH LEVA. SANT ELLER FALSKT? Man får en betalningsanmärkning om man blir vräkt från sin bostad."— Presentationens avskrift:

1 BO OCH LEVA

2 SANT ELLER FALSKT? Man får en betalningsanmärkning om man blir vräkt från sin bostad.

3 SANT ELLER FALSKT? Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut den till henne. Jag känner ju henne och litar på henne så jag tänker inte berätta det för hyresvärden Jag blir ju knappast vräkt även om han skulle komma på oss.

4 SANT ELLER FALSKT? Jag har hört att man kan bli vräkt om man har flera katter hemma som förstör lägenheten genom att bland annat klösa på väggarna.

5 SANT ELLER FALSKT? Jag har haft fest och nu har min granne anmält till hyresvärden att han har blivit störd av mig. Nu kan jag bli vräkt.

6 SANT ELLER FALSKT? Jag skulle ha betalt hyran förra veckan men hade inte råd, nu kan jag bli vräkt.

7 SANT ELLER FALSKT? Min hyresvärd har hotat att vräka mig och säger att hon ska komma och kasta ut både mig och mina saker, vilket hon har rätt till.

8 VAD HAR MAN RÄTT TILL? Vilka skyldigheter och rättigheter gäller när man hyr en lägenhet? Vad ska man ha skriftligt bevis på när man hyr i andra hand? Hur mycket ska man, som mest, betala om man hyr möblerat? Flytta? Glöm inte att…

9

10 VEM FÅR VAD? Niklas intresse är friskis och aktier. Sara gillar klättring och att laga mat. De tjänar ungefär lika mycket och delar på hyran och de gemensamma räkningarna. Niklas lägger en del pengar på träningskort resterande köper han aktier för. Sara lägger en del pengar på utrustning och betalar alltid maten. Åren går och förhållandet tar slut.

11 VEM FÅR VAD? Zaid och Camilla flyttade ihop efter gymnasiet. Några år senare fick de Nazlie. När Nazlie är två år omkommer Zaid i en trafikolycka. Zaid var försäkrad, både via jobbet och privat.

12 VEM FÅR VAD? Martin och Kim träffas på en fest. Två månader senare flyttar Martin hem till Kim. Det är mest praktiskt eftersom Martin bor i en liten etta i andra hand och Kim har en bostadsrätt, en stor tvårummare. De beslutar sig för att renovera lägenheten. Under ett par år går alla deras pengar till renoveringen. Dessutom tar Martin ett banklån på 100 000 kronor för att renovera parets kök. Kim träffar en ny och Martin blir tvungen att flytta.

13 SAMBOR – VAD GÄLLER? Bodelning enbart av gemensam bostad och bohag Sambos ärver inte varandra Är inte självklart förmånstagare till varandras livförsäkringar Vänner som bor ihop innefattas inte av sambolagen Delad eller gemensam ekonomi? – Vad ska gälla för er? Vad gäller vid försörjningsstöd? Vad gäller vid utmätning av lön och tillgångar?


Ladda ner ppt "BO OCH LEVA. SANT ELLER FALSKT? Man får en betalningsanmärkning om man blir vräkt från sin bostad."

Liknande presentationer


Google-annonser