Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nils Karlsson pyssling och Bertil hemma av Engla och Alexander.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nils Karlsson pyssling och Bertil hemma av Engla och Alexander."— Presentationens avskrift:

1 Nils Karlsson pyssling och Bertil hemma av Engla och Alexander

2 Det var en gång ett barn som hette Bertil. Han bor i en lägenhet. En gång när han skulle gå och lägga sig satt en Pyssling på sängen. Det var Nils Karlsson Pyssling.

3 Han ser stark ut och har gympabyxor. Han har många muskler och han har ingen tröja. Han är flintis. Nils Karlsson Pyssling bor i ett råtthål. Hålet som är in i väggen är för litet, så han kommer inte in med tröja på sig. Det är därför han bara går i gympabyxor. Nils Karlsson Pyssling och Bertil pratade.

4 Nils Karlsson Pyssling pratade om sitt hus och hur han bor. Jag har en brasa, ett fönster och en matta. Jag är väldigt fattig. - Får jag gå hem till dig och kolla? - Ja det får du. - Då var vi framme. - Kolla sa Nils Karlsson Pyssling! - Oj vad lite saker du har här.

5 - Kan vi städa? - Ja! - Äntligen är vi klara sa Bertil. Sen när de är fädiga så ska de äta fika.

6 Så ropar Bertils mamma - Var är du? - Kom fram! - Hej då Nils jag måste gå och lägga mig. - Jag är under min säng mamma! - Okej då får du gå och lägga dig nu. - God natt mamma! - God natt Nils Karlsson Pyssling!


Ladda ner ppt "Nils Karlsson pyssling och Bertil hemma av Engla och Alexander."

Liknande presentationer


Google-annonser