Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?"— Presentationens avskrift:

1 Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?

2 1 Bilarna var inte utrustade med säkerhetsbälte, nackstöd eller krockkuddar (airbags)!

3 2 I baksätet hade man ROLIGT och ingenting var FARLIGT.

4 3 Spjälsängar var färggranna och målade med antingen blyrika färger eller andra giftiga lackfärger eller åtminståne lackade med suspekta färger.

5 4 Det fanns inga BARNSÄKRA LÅS i eluttag,bildörrar, medicinflaskor eller i de kemiska hemrengörnings medlen.

6 5 Man kunde t o m köra MOPPE utan hjälm!

7 6 Man drack direkt från trädgårdsslangen, samt andra konstiga källor, MEN inte från några sterila läskedrycks flaskor...

8 7 Man byggde „HOPPAR“ och de som hade lyckan att bo längs efter en gata uppe på en kulle, fick prova slå fartrekord och kanske i mitten av kullen upptäcka att man hade sparat för mycket på bromsen.......men efter ett par olyckor lyckades man lära sig att lösa även detta problem!

9 8 Man fick leka ute tills det blev mörkt... Det fanns inga mobiler... Och ingen visste var man höll hus...

10 9 Skolan gick bara till halva dagen. Ätandet var även fixad.

11 10 Vi hade sår..........., Brutna ben, då och då Brutna tänder, men aldrig, aldrig tog man någon till rätta – även om det fanns lite bråk i lekandet. Ingen var skyldig, endast vi själva.

12 11 Vi kunde äta sötsaker och smörgåsar, dricka riktiga sockerdrickor och vi hade inga viktproblem – eftersom vi var alltid ute och lekte och vi var väldigt aktiva...

13 12 Vi kunde dela vår DRICKA med 4 eller 5 kompisar... dricka ur samma flaska eller senare samma ölbägare, utan att någon skulle dö pga det.

14 13 Vi hade inte Playstation-, Nintendo 64-, X-Box- eller andra tvspel, 99 Kabelkanaler, Videobandspelare, Dolby Surround, mobiler, datorer eller Chatrooms eller e-bay på nätet........... bara vänner !

15 14 Vi kunde hälsa på hos kompisar gående eller med CYKEL även om de bodde någon km bort... genom att bara knacka på dörren eller ibland inte ens det utan man bara klev in och hämtade ut kompisarna för att leka.

16 15 Ja, ute, oavsett väder ! Utan vakter ! Hur kunde det vara möjligt? Vi spelade fotboll i ett mål och om någon inte kom med i ett lag den gången, så inte fick man psykiska men för det och inte blev det världens undergång.

17 16 Vissa skolkompisar var inte lika duktiga som andra, och när man var tvungen att gå om en klass, då fick man helt enkelt repetera... Ingen blev skickad till psykolog eller psykiatriker pga det. Ingen hade dyslexi, koncentrationssvårigheter eller var hyperaktiv, - läsåret bara repeterades och alla fick sin chans.

18 17 Vi hade frihet, fritid, tillbakagångar, framgångar och något att göra...och vi lärde hantera allt detta.

19 Joker frågan är bara: Hur har vi kunnat vara i livet så här länge??? Och framför allt: Hur har vi kunnat utveckla vår personlighet???

20 Tillhör du även denna åldersgrupp? Fifties............. Om det är så skicka denna till vänner i samma åldersgrupp, till dina barn, syskonbarn osv. (Du behöver inte, inget kommer att hända) ;-) Så att de kan se hur det VAR tidigare........

21 De säger säkerligen att våra liv var långtråkiga och att vi hade inget att göra... Men f-n, vi var lyckliga!!! Eller hur?


Ladda ner ppt "Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?"

Liknande presentationer


Google-annonser