Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1953 invaldes Gurli Svensson in i distriktsstyrelsen i Hälsingkrona.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1953 invaldes Gurli Svensson in i distriktsstyrelsen i Hälsingkrona."— Presentationens avskrift:

1 1953 invaldes Gurli Svensson in i distriktsstyrelsen i Hälsingkrona.
I augusti beger sig Barbro Jeppsson, Gurli Svensson och Inga-Britt Persson på läger tillsammans med fem kårer som ej har ledare, tillsammans blir de 30 st. Man kallar det hela för Operation Fairyhill. Man cyklar dit som man alltid gjorde. Bland annat fick man besök av snokar så det gällde att vända sin sovsäck ut och in innan man gick och lade sig. Markägaren frågade flickorna om hjälp att skyla vete! Detta gjorde flickorna.

2 På sommaren 1954 åker sju stycken på förbundsläger på Tromtö i Blekinge skärgård. Här deltager 2 700 st. Lägeravgiften var 60 kr, och lägerchef var Estelle Bernadotte.

3 Sommaren 1955 åker Gurli Svensson till Frustunaby för att vara husmor vid tre olika kurser, först på kedjekursen den juni, sedan på junikursen den juni och till sist seniorscoutledarkursen den 28 juni-6 juli.

4 1956 blir Barbro Jeppson är ny kårledare
1956 blir Barbro Jeppson är ny kårledare. Blåvingarna är i Påarps småskola medan flickscouterna flyttar till IOGT´s lokaler vid Landsberg. Gurli Svensson deltager på scout-konfirmationsläger på Frustunaby, detta var den första flickscoutkonfirmationen i SFS räkning. Under lägret besökte man Erik von Rosens slott på Rockelsta. Här dansade man och åt på midsommarafton tillsammans med Mary von Rosen.

5 Bomber och granater! I april 1957 säljer kåren sin stuga till IOGT. På distriktetslägret Bäckhall, med 6 deltagare ifrån kåren är kanske ett av de mest spännande läger med åska och regn och sprängande av gamla minor utanför Simrishamns hamn. Under 1957 tillverkade flickscouterna en ryamatta som senare lottades ut. De insamlade pengarna gick till Treklöveraktionen. Kåren har 27 medlemmar.

6 1958 bildades kårens första föräldraförening.
Barbro Jeppsson åker till Granstanda i Gästrikland för att deltaga på seniorscouternas Gilwellkurs. Dock slutför hon icke kursen vilket innebär att hon aldrig fick några insignier. Under sommaren beger sig flickscouterna till Domsten på läger.

7 1959 blir Karin Hansson ny kårordförande efter Barbro Jeppsson
1959 blir Karin Hansson ny kårordförande efter Barbro Jeppsson. Lars Pålsson blir den första mannen i kårstyrelsen. Under sommaren deltager tio stycken på Västgötaresan. Resan dit skedde med tåg. Lägret var ett förbundsläger. Lägerplatsen var Öijared vid Sävelången, 15 km från Alingsås. Här deltog 3 400 scouter varav 400 stycken var utländska gäster från 14 nationer. Lägeravgiften var 70 kr. Lägerchef var flickscoutchefen Märta Norrman.

8 Oj! Det blev lite för dyrt!
1960 gör stödföreningen en ritning på en ny scoutlokal, kostnaden skulle bli 20 000 kr. Ett lån på 10 000 kr, bidrag från arvsfonden 7 000 kr resten skulle kåren stå för. Sen lämnar man in ritningen till en byggmästare för att han skall kunna räkna på det och det blir mycket dyrare än beräknat nämligen 42 000 kr. Kårens första budget görs. Kåren deltager också för första gången på en Valdagsinsamling. Man började att diskuterar om att starta en vargungeavdelning i kåren. Oj! Det blev lite för dyrt!

9 1961 införs höst/vårtermin
1961 införs höst/vårtermin. Den 23 april firar man Sankt Georg i Välluvs kyrka för första gången. På distriktsstämman den i februari genomför man sammanslagningen av de olika distrikten till ett distrikt. Detta innebär att man nu tillhör Kulla Scoutdistrikt. Känner ni igen lokalen?

10 Sveriges mest kända vargunge?
På hösten 1962 startar kåren en vargungeavdelning med hjälp av Britt-Marie Thomasson och Anna-Greta Nordqvist. Den 8 november ändrar man namnet från Påarps Flickscoutkår till Påarps Scoutkår. Under hösten säljer kåren Kullatroll och adventskalendrar till förmån för Kjesäter i vilket man får andelar i, symboliska andelar. Sveriges mest kända vargunge?

11 Ett vargunge program! Före datorns tid!
1963 använder man Olsgården, dock är den inte färdigrenoverad. Stödföreningen byter namn detta år till Påarps Scoutkårs föräldraförening.


Ladda ner ppt "1953 invaldes Gurli Svensson in i distriktsstyrelsen i Hälsingkrona."

Liknande presentationer


Google-annonser