Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En ny definition av begreppet vinnare - från resultatfokus till prestationsfokus.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En ny definition av begreppet vinnare - från resultatfokus till prestationsfokus."— Presentationens avskrift:

1 En ny definition av begreppet vinnare - från resultatfokus till prestationsfokus

2 Den resultatfokuserade definitionen av en vinnare handlar om tre saker: resultat jämförelse med andra undvika misstag

3 Resultatfokusering ≠ Goda resultat Låt oss diskutera inverkan på oro och prestation framgång i livet etiska val

4 Att vilja något för mycket Oron underminerar självförtroendet sämre prestationsförmåga gör själva idrottsutövandet mindre roligt. När barn tycker att det är roligt att idrotta, tränar de bättre och presterar mer.

5 Livet och idrotten Lika i många stycken. Idrotten lär ut mycket för livet: Att hantera nederlag Att lära av misstag Att kämpa hårt för något viktigt mm

6 Vinnarfokus påverkar rätt och fel Resultatfokusering Lägre moral Sämre sportsmannaanda Prestationsfokus hjälper att främja god etik

7 Ansträngning - Försökte jag så gott jag kunde? - Beröm ansträngning, även om den ansträngningen inte ledde till vinst på resultattavlan just idag! Lärande - Tävla mot dig själv. Fokus på din förbättring. - Sätt upp specifika prestationsmål. Misstag - Var inte rädd för dem! De är din största källa till förbättring! - Gör det OK att misslyckas! - Lär dem längta efter utmaningen, ej rädas misstagen

8 Medan resultatfokusering inriktar sig på resultatet, inriktar sig prestationsfokusering på ansträngning. Försökte jag så gott jag kunde? Gav vi allt vi hade? Alla tränare värderar ansträngning högt, men glömmer kanske att vara positiva om inte ansträngningen leder till vinst.

9 Resultatfokusering fokuserar på att jämföra sig med andra. Prestationsfokusering handlar om lärande och ständig förbättring. Det har inte så stor betydelse var man börjar, jämfört med hur mycket man förbättras. Och om man fokuserar på sina förbättringar så växer självförtroendet.

10 Inom elitidrotten betonas ofta vikten av att sätta prestationsmål, som komplement till resultatmål. Prestationsmål bygger på färdigheter och har därmed en direkt koppling på lärande och utveckling, det vill säga sådant man själv kan kontrollera.

11 Med prestationsfokusering är man inte rädd för att göra misstag. Man ser misstag som en oundviklig del av förbättringsprocessen. För att kunna lära sig måste man ta sig an nya färdigheter som man vill lära sig, utan att vara rädd för att begå misstag.

12 Minskar oron Ökar självförtroendet Forskning visar: Högre självförtroende  större ansträngningar och ökad viljestyrka Prestationsfokus  snabbare utveckling.

13 Resultatmedvetande kommer av sig självt Fokusera på prestation - Resultaten är man alltid medveten om Kom ihåg! - Var konsekvent! - Motstå frestelsen att sälja ut för en viktig seger - Lätt att tappa prestationsfokus mot säsongens slut


Ladda ner ppt "En ny definition av begreppet vinnare - från resultatfokus till prestationsfokus."

Liknande presentationer


Google-annonser