Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hälsa i ett globalt perspektiv. Varje land har sin egen hälsopolitik och varje land måste vara aktiva internationellt och ha en egen hälsopolitik som hanterar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hälsa i ett globalt perspektiv. Varje land har sin egen hälsopolitik och varje land måste vara aktiva internationellt och ha en egen hälsopolitik som hanterar."— Presentationens avskrift:

1 Hälsa i ett globalt perspektiv. Varje land har sin egen hälsopolitik och varje land måste vara aktiva internationellt och ha en egen hälsopolitik som hanterar internationella hot och möjligheter.

2 Vad innebär det för Sverige att vara med i EU? För Sverige har tex inträdet i EU bland annat påverkat landets alkoholpolitik och miljöpolitik.

3 Stora olikheter i världen: Medellivslängden barnadödligheten: kost : gravida får för lite näring bostädernas kvalitet rent vatten sanitära anläggningar sjukvård läs och skrivkunskaper landets ekonomiska tillgångar och hur det används utbildning

4 Medellivslängd och barnadödlighet: U-länderna: dödlighet Beroende på brist i resurser och utbildning. i-länderna äldre människor i befolkningen ökar Hur ska de äldres hälsa främjas? Diabetes är 40 ggr vanligare är in Japan. Varför? Astma: hälften så många barn i tex Polen jämför med Svergie! Varför?

5 Varför? Vad tror du är anledning till att människor anser att det egna landet är bäst när det gäller livsstil, livskvalitet och hälsa

6 Folksjukdomar och naturkatastrofer Malaria HIV/aids Varför att svårt att förebygga spridningen?

7 Naturkatastrofer Vad är det och vilka drabbas? 200 miljoner drabbas

8 Internationella organisationer EU FN FN:s olika organ WHO Världsbanken UNICEF Röda Koset Läkare utan gränser Agenda 21 globalt och lokalt Hållbar utveckling

9 Diskutera Hur vill du jobba? Gör en tidsplan! Hur vill du redovisa? Lycka till


Ladda ner ppt "Hälsa i ett globalt perspektiv. Varje land har sin egen hälsopolitik och varje land måste vara aktiva internationellt och ha en egen hälsopolitik som hanterar."

Liknande presentationer


Google-annonser