Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

JOHAN DEN TREDJETSAREN IVAN  Johan hade ett intresse att bygga om gamla borgar till nya kungliga slott, ett väldigt dyrt intresse. Dom behöver skyddas.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "JOHAN DEN TREDJETSAREN IVAN  Johan hade ett intresse att bygga om gamla borgar till nya kungliga slott, ett väldigt dyrt intresse. Dom behöver skyddas."— Presentationens avskrift:

1

2 JOHAN DEN TREDJETSAREN IVAN

3  Johan hade ett intresse att bygga om gamla borgar till nya kungliga slott, ett väldigt dyrt intresse. Dom behöver skyddas mot nya och starkare vapen och bli mer moderna.

4  Ivan startade kriget mot Sverige, för att få makt över Estland, vilket inte var ett smart beslut, Sverige vann kriget, som höll på mellan år 1570 och 1595. Kriget var också för att det Estland ut i Atlanten !

5  När Johan var kung, hamnade han i krig med Ryssland i över 20 år. Kriget handlade mest om vem som skulle styra Estland. Hans motståndare var tsaren Ivan den förskräcklige. Förskräcklig kallades han för att han stack ihjäl sin egen son.

6  Kriget blev dyrt, för man var tvungen att ha båtar och vapen. Kriget var grymt, en gång lät ryssarna steka tillfångatagna svenskar över öppen eld.

7  Östersjön var viktig, där träffades mycket människor som sålde och köpte varor som dom sen forslade till sina hemland i Europa.


Ladda ner ppt "JOHAN DEN TREDJETSAREN IVAN  Johan hade ett intresse att bygga om gamla borgar till nya kungliga slott, ett väldigt dyrt intresse. Dom behöver skyddas."

Liknande presentationer


Google-annonser