Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Elva tips inför en intervjusituation. Var neutral och ickebedömande Låt bli att argumentera för egna ståndpunkter. Var uppmärksam på både verbala och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Elva tips inför en intervjusituation. Var neutral och ickebedömande Låt bli att argumentera för egna ståndpunkter. Var uppmärksam på både verbala och."— Presentationens avskrift:

1 Elva tips inför en intervjusituation

2 Var neutral och ickebedömande Låt bli att argumentera för egna ståndpunkter. Var uppmärksam på både verbala och icke verbala budskap.

3 Lyssna med vänligt och levande intresse. Börja försiktigt med exempelvis lättbesvarade deskriptiva (beskrivande) frågor. Exempelvis : Vad gör du i ditt arbete ?

4 En fråga måste kunna ställas med vanliga ord- det vill säga anpassa frågorna efter den som svarar (respondenten). Var inte rädd för att verka lite dum, du representerar den okunnigaste i din publik. Fråga om du inte förstår.

5 Undvik flera frågor i en. Till exempel ”Hur upplever du gårdagens och morgondagens behov av ? ” Det är inte lyckat.

6 Ställ absolut inte enkla ja eller nej frågor. Säg hellre ”Berätta om vad som hände då ?” eller någon annan liknande formulering.

7 Ställ inte ledande frågor som ger respondenten (den som svarar) intrycket av att du har en förutfattad mening.

8 Försök att följa upp svar med följdfrågor där det behövs. Starta gärna en fördjupande dialog men håll den röda tråden så att det inte blir något svammel.

9 KOM IHÅG JOURNALISTENS GRUNDFRÅGOR vad, vem, var när, hur, varför


Ladda ner ppt "Elva tips inför en intervjusituation. Var neutral och ickebedömande Låt bli att argumentera för egna ståndpunkter. Var uppmärksam på både verbala och."

Liknande presentationer


Google-annonser