Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skeppohoj! Här kommer ett bildspel igen. Nu har vi tagit oss upp till Antigua där det denna vecka är Antigua Classic Yacht Regatta. Massor med fina båtar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skeppohoj! Här kommer ett bildspel igen. Nu har vi tagit oss upp till Antigua där det denna vecka är Antigua Classic Yacht Regatta. Massor med fina båtar."— Presentationens avskrift:

1 Skeppohoj! Här kommer ett bildspel igen. Nu har vi tagit oss upp till Antigua där det denna vecka är Antigua Classic Yacht Regatta. Massor med fina båtar och party ål najt lång. Det har varit några riktigt intensiva dagar.

2 I English Harbour (som egentligen bara är en vik) hittar vi många av våra vänner. Så passande att Anna precis dragit upp den här fina guldmakrillen på vägen in. 12 kg makrill räcker till en middag för 8 personer. Sedan ett par luncher för 2, en till middag för 10 och till sist en strandgrillning för 4.

3 På Antigua är det full fart. Super Yacht:erna står som spön i backen.
Säkert 70 m eller högre allihop. På Antigua är det full fart. Super Yacht:erna står som spön i backen.

4 Några vanliga sketna gamla super yachts J-båtar
Onassis gamla pråm Fina båtar på bryggan utanför Antigua Yacht Club i närbelägna Falmouth Harbour.

5 Super Yacht ägare verkar ha någon slags pervers böjelse för att lysa upp vattnet under sina båtar. Ganska så fräckt får man väl trots allt säga.

6 Säga vad man vill om Super Yacht ägare men puts på sina grejer har de
Säga vad man vill om Super Yacht ägare men puts på sina grejer har de. Det måste man onekligen erkänna.

7 Denna vecka är det Antigua Classic Yacht Regatta
Denna vecka är det Antigua Classic Yacht Regatta. En riktig orgie i polerad mässing, lackad teak och mahogny.

8 Att det är mycket folk i farten märks inte minst vid dingebryggan utanför Antigua Yacht Club. Detta är inte ens en tredjedel.

9 Som av en händelse råkar vi mönstra på 72 fotaren Ancilla II inför första tävlingsdagen. Ancilla II har en brokig besättning. Sverige, Norge, Danmark, USA, Italien och Venezuela har alla representanter med ombord.

10 Ahh, nu börjar vi förstå varför de så gärna ville att vi skulle vara med. Ancilla II har inga fallvinschar så det är bara att spotta i nävarna och hugga i när seglen ska hissas.

11 Det är många kvadratmeter segel som ska upp. Detta var det första
Det är många kvadratmeter segel som ska upp. Detta var det första. Bara tre kvar…

12 Där går starten! Det finns ju knappast något bättre ställe att se tävlingen från än mitt i tävlingen. Ancilla II har förresten samma typ av rigg som båten på bilden.

13 Anna kollar så att allt går rätt till på bryggan
Anna kollar så att allt går rätt till på bryggan. Det finns allt för många fina båtar för att visa här. Dessa vackra båtar förtjänar ett alldeles eget bildspel.

14 Vanliga ynkliga 50 fotare
Inne vid Nelson’s Dockyard, 50 meter från vår ankring, hittar vi Maria Cattiva som är en svensk Super Yacht från Dalarö. Vi knackar på när vi har vägarna förbi.

15 Det visar sig att Anna ”halvkänner” både kaptenen och maskinisten från sina tidigare resor i jobbet. Vi får en guidad tur.

16 Maria Cattiva är 131 fot lång, byggd i Holland för 2 år sedan och smakfullt inredd med mörkt trä, vitrinskåp, kristall mm. Här står vi ungefär mitt i båten och beundrar den fluffiga soffan på styrbords sida. Bakom oss har vi bl.a. matsalsbordet.

17 Tja, i övrigt hittar man väl det vanliga båtgrejerna: Espressomaskinen, konstverken och övervakningskameran uppe i masten.

18 Martin har lite svårt att skiljas från sin nya favoritbåt men Anna är stenhård…

19 Kom igen nu då! Vi har inte tid att sitta å hänga på gamla Super Yachter hela dagarna. Nu är det party uppe på Shirley Heights som gäller! Jaja, jag får väl släppa masten då…

20 Falmouth Harbour English Harbour Nelson’s Dockyard
Stånk Pust Det är som sagt Shirley Heights som gäller på söndagar. Det är egentligen taxi-avstånd men det finns en populär genväg. Man kan ta jollen till Freeman Bay och sedan klättra upp längs en brant stig. Frågan är bara om det verkligen är mödan värt. Det kanske ska tilläggas att vi åkte taxi ner.

21 De flesta tycker nog att den här jolleägaren överdriver en smula, men vill man vara HELT säker på att jollen inte draggar ut till havs medan man partajar uppe på Shirley Heights så läggar man ut ett något överdimensionerat ankare.

22 Ahh, äntligen uppe! Det var bara tanken på att det serveras kall dricka här uppe som drev oss vidare.

23 Det är mycket folk uppe på Shirley Heights. Mest seglare
Det är mycket folk uppe på Shirley Heights. Mest seglare. Ölen och rompunchen flödar och grillröken ligger tät.

24 När mörkret sänker sig spelar både ett Steelband och ett Reggae/Socaband

25 Vakterna har ett otacksamt jobb där de försöker mota bort glada människor från klippkanten (stupet) där alla trängs för att få en glimt av solnedgången.

26 I mörkret kan man roa sig med att räkna röda topplanternor
I mörkret kan man roa sig med att räkna röda topplanternor. En röd topplanterna måste man ha när masten är så hög att den kan tänkas vara ett hinder för flygtrafiken. Vi får det till 19 stycken.

27 Puh, det har verkligen varit några intensiva dagar på sista tiden
Puh, det har verkligen varit några intensiva dagar på sista tiden. Nu känner vi att vi behöver vila upp oss igen. Imorgon seglar vi upp till Green Island på Antiguas ostkust och sedan vidare upp till Barbuda. Hej så länge! /M&A


Ladda ner ppt "Skeppohoj! Här kommer ett bildspel igen. Nu har vi tagit oss upp till Antigua där det denna vecka är Antigua Classic Yacht Regatta. Massor med fina båtar."

Liknande presentationer


Google-annonser