Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland."— Presentationens avskrift:

1 Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.

2 Detta är Ballycastle på Nordirland. Uppfyller väl egentligen de flesta av våra föreställningar om Irland. Branta klippor, gröna kullar, pubar och sånt. För första gången under resan får vi nu användning av våra shorts och solglasögon. Må detta hålla i sig…

3 Irländska sjön kan säkert vara skräckinjagande i hårt väder men vi ser knappt ens antydan till varken vågor eller vind. Via dagsetapper tuffar vi söderut i maklig takt.

4 I Bangor, strax utanför Belfast, hörs musik från land. Det visar sig vara EM i säckpipa och ett av lagen jammar ute på gatan. Vi saknade faktiskt säckpipeblåsarna i Skottland men nu får vi så vi tiger.

5 Det finns två typer av hamnar på Irland. Den ena är gigantiska, välskötta, lyxiga men svindyra marinor i sil med denna. Trots hundratals båtar träffar vi knappt en enda seglare. Lite tråkigt faktiskt. Och inte minst dyrt som sagt.

6 Den andra typen är sådana här fiskehamnar.

7 Fiskehamnarna är gratis men sanslöst smutsiga. Tidvattenskillnaden är stor och flytbryggor saknas förståss helt. Man får se upp när man klättrar längs de lodräta oljiga stegarna. På plussidan hittar vi fiskarna som ofta är väldigt trevliga och berättar om allt möjligt.

8 Dublin City Mooring är en liten relativt dyr och anspråkslös marina. Anledningen till att vi valt den är att den ligger på promenadavstånd från centrala Dublin. Vi ser det som ska ses och dricker det som ska drickas.

9 På södra Irland gör vädersituationen att vi plötsligt tvingas välja. Blåsa inne på Irland eller sticka ner till Scillyöarna och blåsa inne där. Vi väljer Scillyöarna och ger oss iväg direkt. Vi får fint sällskap av närmare 100 delfiner.

10 Scillyöarna är en liten ögrupp som tillhör England. Vid klart väder kan man faktiskt skymta Cornwall i horisonten. Vi ankrar utanför Hugh Town på ön St Mary som är huvudön.

11 Även här är det stora tidvattenskillnader som man bör ha i åtanke när man förtöjer sin dinge. En lång tamp som man knyter fast så högt som möjligt är en bra början.

12 Naturen på Scillyöarna är ganska speciell. Det finns gott om underliga stenformationer…

13 …färgglada ljunghedar… …och mörka skogspartier. Allt inom bara några steg från varandra.

14 Efter några dagar fyllda med stillsamma promenader och några enstaka pubbesök är det åter dags att välja var vi föredrar att bli inblåsta. Här på Scillyöarna, som är jämförbart med England, eller Frankrike. Ett mycket lätt beslut för vår del som vid det här laget är innerligt trötta på fish & chips och det engelska/irländska köket i största allmänhet. Mot Frankrike!!! Friterat, friterat och åter friterat. Och till det: Majonäs. Man kan nästan känna hur blodomloppet slammar igen.


Ladda ner ppt "Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland."

Liknande presentationer


Google-annonser