Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Byggsats Happy Birthday

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Byggsats Happy Birthday"— Presentationens avskrift:

1 Byggsats Happy Birthday
Filip & Sunisa

2 I början av terminen har vi 2 teori perioder, under första perioden har vi lärt oss om olika elektroniska komponenter t.ex. Transistor, Diod, Kondensator och Resistorer. Under andra perioden började vi löda.

3 Övning! Vi började med att få ett gammalt kretskort och sedan fick vi öva på att löda. Sedan efter det var det bara att börja löda.

4 Monteringen: 2. Sedan fortsatte vi med att löda fast de två dioderna.
1. Vi började fästa de åtta resistorerna på kretskortet. 2. Sedan fortsatte vi med att löda fast de två dioderna. 3. Efter det lödde fast tryckströmbrytaren. 4. Med det klart så lödde vi fast dom två kondensatorerna. 5. Sedan monterade vi dem två transistorerna. 6. Därefter fortsatte vi att löda fast de fyra kontaktstiften.

5 7. I byggsatsen ingår ett mindre kretskort till som heter IC-krets
7. I byggsatsen ingår ett mindre kretskort till som heter IC-krets. Vi började sedan med att löda fast IC-kretsen på hållare och klippte av utstickande ben. Sedan lödde vi fast hållaren på den stora kretskortet. 8. Efter det skalade vi på de två sladdarna med en krokodilklämma som skalningsverktyg och sedan så lödde vi fast högtalaren i kretskortet.

6 Med det så lödde vi fast batterihållaren i kretskortet.
Sen så satte vi i batterier i batterihållaren men sedan så började låten spelas direkt fast vi inte hade tryckt på strömbrytaren. 11. Men efter mycket om och men så förstod vi att vi hade satt en komponent som inte skulle vara där det den gjorde var att låten spelades hela tiden.

7 ”Byggsatsen”

8 Sunisa: Jag har lärt mig allt om komponenter, löda, bygga och montera byggsatsen. Det här perioden har varit roligt och väldigt intressant. Filip: jag har lärt mig att löda och att titta fel i krets kort men jag har också lärt mig mycket om elektroniska komponenter.


Ladda ner ppt "Byggsats Happy Birthday"

Liknande presentationer


Google-annonser