Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne."— Presentationens avskrift:

1 Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne.

2 Camaret är ett bra ställe att återhämta sig på. Anna och Hasse på Born Free blickar ut över staden och marinan. MarinaCentrum

3 Denna del av Bretagne är väldigt naturskön.

4 Höga branta klippor och vita stränder…

5 … blommor …

6 … och inte minst fantastisk mat. Framför allt skaldjur. Vi återhämtar oss från seglingen så mycket vi bara orkar (och det är en hel del det).

7 Camaret är ett kanonställe men vi har inte tid att ligga på latsidan om vi ska hinna hem till vår egen grillfest. Efter några dagars njutande har vi hämtat oss så pass att vi kan segla vidare till nästa franska hamn. Cherbourg ligger halvvägs in i engelska kanalen. Det gäller att passa in tidvattnet när man ger sig av för det kan vara riktigt strömt. Man vill ju gärna ha strömmen MED sig.

8 I Cherbourg är det dags att fira Frankrikes nationaldag (14:e juli). Det råkar visst sammanfalla med Tall Ships Race också. Världens party! Igen…

9 Äger man ett Tall Ship har man en förfärlig massa snören att dra i!

10 Vi räknar till 21 riktigt stora skepp ute i containerhamnen. Till det kommer säkert dubbelt så många mindre båtar i en bassäng närmare centrum.

11 Bland de stora hittar vi bland annat ryska ”MIR” och polska ” DAR MLODZIEZY” som är världens största och näst största segelfartyg med sina knappa 110 m. Hjälp, vilka trassliga riggar.

12 Anna, brassar du klyvaren lite så är du snäll… (DAR MLODZIEZY) Ayay Kapten! Det är den här va? Eller är det den där?

13 Det råkar vara både nationaldag och Tall Ships Race idag, som sagt, och det drar ju till sig en del försäljare. Här har visst traktens alla vin-, ost-, och korvhandlare radat upp sig. Tja, det är väl lika bra att ta tjuren vid hornen och börja i den ena änden helt enkelt.

14 HIT ME! Ge mig vad jag tål bara.

15 Du, den där lufttorkade skinkan var verkligen fin! Hur är den där korven?

16 Din VSOP är helt OK men hur har du det med XO:n?

17 Vi går igenom hela sortimentet ordentligt och testar alla möjliga sorters viner, cognac, calvados, likörer, lufttorkad skinka, korvar, ostar, bröd, marmelad, choklad, pesto, tapenade, oliver, patéer mm. Detta måste vara himmelriket! Jaja, vi vet att vi är pinsamma och inte blir det bättre efter att ha testat all cognac och calvados heller. Vi får i alla fall med oss flera schyssta viner och några burkar med smaskens.

18 När vi vinglat hem till båten igen börjar det bli dags att bränna av det stora nationaldagsfyrverkeriet. Det skjuts upp alldeles bredvid hamnen. Vi sitter på första parkett i en annan svensk båt.

19 Fransmännen spar minsann inte på krutet.

20 När röken från det officiella fyrverkeriet börjar skingra sig blir det världens liv i marinan. Det tutas och eldas nödbloss till höger och vänster. Fallskärmsblossen far kors och tvärs mellan masterna. De flesta går i alla fall uppåt som det är tänkt. Vi har köpt några riktigt futtiga raketer som vi bränner av för att vara delaktiga i firandet. VIVE LA FRANCE!!!

21 Hjäääälp Vi vill inte åka hem!


Ladda ner ppt "Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne."

Liknande presentationer


Google-annonser