Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)"— Presentationens avskrift:

1 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

2 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Ökad delaktighet minskar utanförskapet. Fler i arbete ger mer i skatteintäkter. Logiskt? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

3 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Många medborgare kan inte åka kollektivt, inte rösta i sin vallokal och inte ta sig in i den skola där de vill gå. Demokratiskt? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

4 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Sverige har haft lagar med krav på tillgänglig samhällsplanering sedan 1960-talet. Om lagstiftningen hade följts hade Sverige sett annorlunda ut. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

5 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Det är dags att tala om vad det kostar att utestänga. Och vad som skulle hända om vi slutade göra det. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

6 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Idag har jag en funktionsnedsättning. Imorgon kan det vara du. Livet är inte statiskt. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

7 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Allt fler ungdomar får aktivitetsersättning istället för att gå ut i arbetslivet. Betyder det att samhället utvecklas åt rätt håll? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

8 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Idag har jag en funktionsnedsättning. Imorgon kan det vara du. Livet är inte statiskt. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

9 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Det lönar sig att tänka efter före, att bygga rätt när vi bygger nytt. För det är väldigt, väldigt dyrt att vara efterklok. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

10 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
De flesta fastighetsbolag saknar en plan för att bygga bort enkelt avhjälpta hinder. Många vet inte ens att de har ett ansvar att öka tillgängligheten. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

11 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Ökad tillgänglighet konkurrerar inte med andra behov. Det är en investering bland andra när vi förnyar. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

12 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Statskontoret menar att det är för dyrt att göra tillgänglighet till en del av diskrimineringsskyddet. Men de har räknat fel. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

13 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Kan man prissätta människors rätt att delta i samhället? Vad innebär det egentligen att vara medborgare? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

14 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Utökat diskrimineringsskydd innebär egentligen inte nya utgifter. Utan att ta de kostnader man faktiskt har redan idag – enligt lag. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

15 Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Tillgänglighet är en fråga om mänskliga rättigheter. Och om demokrati. Alla ska kunna utöva sina medborgerliga rättigheter. Och sina skyldigheter. Eller? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

16


Ladda ner ppt "Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)"

Liknande presentationer


Google-annonser