Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

AV: MADELEINE SUNDQVIST Det var en gång en vattendroppe som hette Valle. Han var alltid resande i vattnets kretslopp. Nu ska ni få höra om hur en sådan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "AV: MADELEINE SUNDQVIST Det var en gång en vattendroppe som hette Valle. Han var alltid resande i vattnets kretslopp. Nu ska ni få höra om hur en sådan."— Presentationens avskrift:

1

2 AV: MADELEINE SUNDQVIST

3 Det var en gång en vattendroppe som hette Valle. Han var alltid resande i vattnets kretslopp. Nu ska ni få höra om hur en sådan resa kan gå till.

4 På en av sina resor kom Valle farandes i en snabb bäck som porlade så härligt att det kittlade honom på både fram och baksidan. Han snurrade runt bland bubblor och vågor i den snabba bäcken.

5 Så småningom kom han fram till en flod där det var lite lugnare, han gled sakta fram och tittade på den vackra naturen, för att sedan åka vidare till det stora havet.

6 Ååååååh…Äntligen tänkte Valle, när floden mynnade ut i havet. Valle gillade det som skulle hända här. Han visste vad det var för han hade varit med om det förut, många gånger…

7 Nu..Plötsligt så kände han hur solen började värma…och värma…och värma... Det blev så härligt i Valle. Hela droppen började förändras. Valle började dunsta!

8 Han blev nästan som rök, fast vattenånga. Han for uppåt i luften.

9 Så högt att det till slut inte längre var varmt. Då blev han tillsammans med annan vattenånga ett moln. Han busade lite i molnet tills han blivit så kall så han åter blev en droppe. När molnet inte orkade hålla kvar honom längre kände Valle att han tappade taget.

10 Han föll! Valle föll ända ner till marken och vet ni var han landande?

11 Han landade i en bäck. Nu hade Valle gjort en resa med vattnets kretslopp.

12

13 Frågor att diskutera Vad händer med Valle när det blir vinter? Vad hade hänt om Valle landat på gräset? Var kan man se vattenånga?

14 Länktips http://sv.wikipedia.org/wiki/Vattnets_kretsl opphttp://sv.wikipedia.org/wiki/Vattnets_kretsl opp http://www.vattenkikaren.gu.se/inspira/bock er/walpole.htmlhttp://www.vattenkikaren.gu.se/inspira/bock er/walpole.html http://www.vattenportalen.se/start_fakta.ht mhttp://www.vattenportalen.se/start_fakta.ht m

15 Källor Samtliga foton är hämtade från ClipArt Gallery http://office.microsoft.com/sv- se/clipart/results.aspx?qu=vattenhttp://office.microsoft.com/sv- se/clipart/results.aspx?qu=vatten Fakta är från bok av: Walpole, Brenda, 1988 Kul att kunna om vatten. Solna


Ladda ner ppt "AV: MADELEINE SUNDQVIST Det var en gång en vattendroppe som hette Valle. Han var alltid resande i vattnets kretslopp. Nu ska ni få höra om hur en sådan."

Liknande presentationer


Google-annonser