Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bakgrund Det brinner i mer än ett hem om dagen i Västerbotten, och det vill vi ändra på! Vi ville ändra västerbottningarnas inställning till brand från.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bakgrund Det brinner i mer än ett hem om dagen i Västerbotten, och det vill vi ändra på! Vi ville ändra västerbottningarnas inställning till brand från."— Presentationens avskrift:

1

2 Bakgrund Det brinner i mer än ett hem om dagen i Västerbotten, och det vill vi ändra på! Vi ville ändra västerbottningarnas inställning till brand från ”brand är läskigt, men händer inte mig” till ”jag kan faktiskt se till att det inte börjar brinna hos mig”. Länsförsäkringar Västerbotten har anlitat Punkt PR för att i ett ”Brand Team” tillsammans med John Doe Worldwide, Heja! och Racer (numera Plakat) genomföra en integrerad kampanj och för att sätta brandsäkerhet på agendan.

3 Strategi Kommunikation som handlar om brandrisk kan vara obehaglig att ta till sig. För att få människor att vilja ta till sig budskapet var det därför viktigt att inte komma med skrämseltaktik och pekpinnar. Så hur skapar vi engagemang kring brandvarnaren? Hur får vi folk att bry sig?

4 Strategi… fortsättning Lösning: Vi placerar brandvarnaren i ett oväntat sammanhang! Genom detta gör vi brandvarnaren till ett samtalsämne kring frukost, fika och middagsbordet hos vår målgrupp.

5 Kampanjen Idéarbetet fokuserades på att hitta ett nytt sätt att ge den lilla – men viktiga – livräddaren, brandvarnaren, den uppmärksamhet den förtjänar. Under en av Brand Team-sessionerna knäcktes idén att göra något vackert av det oljud som man förknippar brandvarnare med, och tillsammans med NorrlandsOperan och tonsättaren Anders Lind skapades världens första brandvarnarkonsert! Vi placerade helt enkelt brandvarnaren i en kontext där den väckte intresse.

6 Kampanjen… fortsättning Punkt PR hade ansvar för att synliggöra konserten i förtjänade kanaler och gav rekommendationer för hur konserten skulle kommuniceras i NorrlandsOperans egna kanaler. Särskilt pressmaterial har tagits fram – förutom pressbilder har bl a en teaserfilm producerats. Filmen användes flitigt i pressbearbetningen inför konserten, i kombination med pressbilderna.teaserfilm Detta gav spridning i både lokala och nationella medier (bl.a. Sveriges Radio, SVT, TV4, Metro mm.).

7 Resultat Vårt mål för PR-arbetet var att nå en räckvidd på 500 000 människor (I Västerbotten bor totalt 260 000 människor). Målet överträffades med råge och totalt nåddes fler än 7,8 miljoner människor, utan att räkna in etermedia och sociala media.

8 Resultat… fortsättning Utfall kampanjen (mål inom parentes) Stärka kännedom (först nämnd) inom brandsäkerhet, från 26 till 45% (40%). Stärka preferens (först nämnd) inom brandsäkerhet, från 32 till 44% (40%) Öka andelen som anger att det är mycket troligt att de skulle anlita Länsförsäkringar Västerbotten, från 29 till 35% (32%) Utöver detta ökade även medvetenheten om brandsäkerhet och brandskydd märkbart under perioden, från 36 till 53% (väl informerade/mkt väl informerade).


Ladda ner ppt "Bakgrund Det brinner i mer än ett hem om dagen i Västerbotten, och det vill vi ändra på! Vi ville ändra västerbottningarnas inställning till brand från."

Liknande presentationer


Google-annonser