Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Medeltiden. Det flesta var bönder och levde ett hårt och fattigt liv. Borgarna var hantverkare och sålde saker på marknaden. Kyrkan hade stor makt och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Medeltiden. Det flesta var bönder och levde ett hårt och fattigt liv. Borgarna var hantverkare och sålde saker på marknaden. Kyrkan hade stor makt och."— Presentationens avskrift:

1 Medeltiden

2 Det flesta var bönder och levde ett hårt och fattigt liv. Borgarna var hantverkare och sålde saker på marknaden. Kyrkan hade stor makt och då också prästerna. Adelsmännen var de rikaste. L ivet på medeltiden

3 De flesta människor under medeltiden var bönder. De levde ett vanligt bondeliv med sådd och skörd, mjölkning och slakt. Bönder

4 Borgarna var hantverkare som skapade saker med sina händer. De flesta personer som bodde i staden var inte borgare. Det fanns gott om tjänstefolk, lärlingar, tiggare och pigor

5 Prästerna och kyrkan hade en mycket stark ställning i Europa under medeltiden. Medeltidens människor i Europa var nästan uteslutande kristna. Gud hade skapat världen och låg bakom allt som skedde på jorden.

6 Adelsmän var de som ägde stora gårdar och hade det bäst ( efter kungen) Några av Adelsmännen blev riddare och slapp betala skatt.

7 Digerdöden Digerdöden, också kallad svarta döden eller den stora döden, som i genomsnitt dödade var tredje person i Europa och i stort sett alla som smittats. Den smittades genom råttloppor.

8 Straffen var hårda på medeltiden. Bland annat halshuggning. Man kunde bland annat bli halshuggen. Man kunde bli bandlyst om man bara sa ett fult ord till någon!

9 Källor: SO-rummet, Wikipedia, Kalmarlänsmuseum Tack för att du tittade på våran PP. Hoppas du har lärt dig något om medeltiden Denna PP är gjord av 2 flickor i 4b


Ladda ner ppt "Medeltiden. Det flesta var bönder och levde ett hårt och fattigt liv. Borgarna var hantverkare och sålde saker på marknaden. Kyrkan hade stor makt och."

Liknande presentationer


Google-annonser