Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lätta fakta om bin, humlor och getingar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lätta fakta om bin, humlor och getingar"— Presentationens avskrift:

1 Lätta fakta om bin, humlor och getingar
Av James Maclaine Det finns skillnader på hur getingar ser ut. Vad är lika och vad är olika? Kan alla flyga? Vilka bor i samhällen? Hur bygger en del bo. Vad äter dom och hur hittar de dit? Vad är farligt för dom och hur gör de honung? Det och många fler frågor får man svar på i boken.

2 Det var så roligt Hej, sa Petronella
Av Lennart Hellsing och Charlotte Ramel Sångerna ”Det var så roligt jag måste skratta”, med roliga bilder att man verkligen måste skrattar. Och ”Hej, sa Petronella ifrån Plaskeby det är tid att fälla upp sitt paraply.

3 Koko och Bosse törs inte
Av Lisen Adbåge Koko och Bosse är i simhallen. Bosse törs inte vara naken och duscha. Koko törs inte hoppa från kanten. Bosse törs inte hoppa från trampolinen. Sen fastnar Bosse inne på toaletten.

4 Vem bus-ringer? Av Carin Wirsén Egon har en mobil. Han spelar spel på den. Alma får låna mobilen ibland. Alma får Mias gamla mobil. Alma bus-ringer till Egon. En bok för den som börjat läsa.

5 Fille och Gonkan hos sjörövare
Av Roger Hansson När Fille och Gonkan ska sova över hos mormor och morfar tänker de att det blir tråkigt. De har ingen TV eller dator bara en död fisk i ett akvarium. Men det blir inte alls tråkigt för på natten händer det något.

6 Konungen kommer Av Jo Salmson Första delen i ”Maros resa”
Maro ska bli page till kungen och lämna Vikaborgen. Han skäms och rida sin gamla urvuxna ponny, han vill rida de vackra stora hästarna som riddarna har. Men han misslyckas och hur ska han vinna konungs förtroende igen?

7 Londonmysteriet Av Suzanne Mortensen Clara Dickens tar med Svana och Svante till London. När de kommer ber hotelldirektören Dickens detektivbyrå om hjälp. Vad har det mystiska paret i rum 22 för skumma planer?

8 Piratens ö Av Anna Jansson
Emils klass ska åka till Gotska Sandön. De ska sova över och grilla men alla blir sjösjuka på båten dit. De får släpa sin packning över hela ön och sen försvinner både strömmen och maten. Nu blir det Emils tur att lösa mysteriet.

9 Utflykten Av Peter Arrhenius Lekparken är stängd men det kan inte Leo och Lina läsa. Pappa vill att de ska packa matsäck och ha ett kanotäventyr. Överallt ser de skyltar men vad står det?

10 Monstermöte Av Ewa Christina Johansson Skolan ska ha fest och alla ska vara utklädda som monster men Axel har missat det. Loke är läskigare än vanligt som zombie. Men han upptäcker att en del är riktiga monster.


Ladda ner ppt "Lätta fakta om bin, humlor och getingar"

Liknande presentationer


Google-annonser