Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VAD KOSTAR DET AVGIFTSFRIA LÅNET?. LÅNA OCH FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR, ELLER? ”Att handla på kredit har blivit ett etablerat sätt att leva.” ”Samhället.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VAD KOSTAR DET AVGIFTSFRIA LÅNET?. LÅNA OCH FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR, ELLER? ”Att handla på kredit har blivit ett etablerat sätt att leva.” ”Samhället."— Presentationens avskrift:

1 VAD KOSTAR DET AVGIFTSFRIA LÅNET?

2 LÅNA OCH FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR, ELLER? ”Att handla på kredit har blivit ett etablerat sätt att leva.” ”Samhället uppmuntrar till kreditsättning.” ”Det är obligatoriskt att ha råd med allt. Vi visar upp oss som konsumenter genom vad vi har på oss, vad vi kör för bil och vart vi åker på semester.”

3

4 Ränta Årsavgift Uppläggningsavgift Aviavgift EFFEKTIV RÄNTA

5 648 kr x 5 år = 38 880 kr Kreditkostnad: 18 880 kr x 12 mån

6

7 GÅR DET ATT LITA PÅ?

8 VAD STÅR DET EGENTLIGEN?

9 AVTALSVILLKOR

10 NÄR ÄR DET RIMLIGT ATT TA ETT LÅN? Större investeringar som du inte kan spara ihop till. Vissa saker bör man spara ihop till på egen hand, till exempel vardaglig konsumtion.

11 TÄNK PÅ … Du kanske har råd med ett par hundra extra i månaden nu, men har du det om du blir sjuk? Om du blir av med jobbet? Gå igenom din ekonomi, finns det marginaler? Kan du spara till det istället? Eller spara hälften, låna hälften? Om du inte har råd att spara så har du heller inte råd att ta en kredit. ”Provspara” i några månader. Bör inte vara ett snabbt beslut. Att låna kostar alltid men kostnaderna varierar.

12 ÄNNU MER ATT TÄNKA PÅ … Behöver du verkligen köpa det som du har tänkt låna till? Läs noga i avtalen. Jämför olika alternativ! Vad måste du avstå på grund av att du lånar? Var försiktig med att ta flera kreditupplysningar Hur snart ska lånet betalas tillbaka? Krediten bör vara betald innan varan är förbrukad. Bör inte vara ett snabbt beslut. Att låna kostar alltid men kostnaderna varierar. Hyra är ännu dyrare än att låna!

13 LÅNA OCH FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR

14 VAD KOSTAR MOBILEN?

15 398 kr per månad i 24 månader = 9 552 kr VAD KOSTAR MOBILEN?


Ladda ner ppt "VAD KOSTAR DET AVGIFTSFRIA LÅNET?. LÅNA OCH FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR, ELLER? ”Att handla på kredit har blivit ett etablerat sätt att leva.” ”Samhället."

Liknande presentationer


Google-annonser