Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kort om | Sömmar. Sömkonstruktionen och trådens beskaffenhet har i skinnplagg en stor betydelse för hur plagget skall hålla samman vid en ev. omkullkörning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kort om | Sömmar. Sömkonstruktionen och trådens beskaffenhet har i skinnplagg en stor betydelse för hur plagget skall hålla samman vid en ev. omkullkörning."— Presentationens avskrift:

1 Kort om | Sömmar

2 Sömkonstruktionen och trådens beskaffenhet har i skinnplagg en stor betydelse för hur plagget skall hålla samman vid en ev. omkullkörning. För korta stygn kommer att perforera skinnet så att det blir svagare. För långa stygn ger sämre sammanhållning mellan panelerna. Jofamas riktmärke är 5-8 stygn/tum för skinn, samt att tråden är grövre än vad som normalt används i MC- produkter.

3 Sömkonstruktionen vi använder oss av på utsatta ställen i skinnplagg, är en trippelsöm. Denna kan bestå av en dold söm samt två synliga… Framsida (synlig)Baksida (osynlig)

4 eller två dolda och en synlig. Framsida (synlig)Baksida (osynlig) Sömkonstruktionen vi använder oss av på utsatta ställen i skinnplagg, är en trippelsöm.

5 Följande utsatta partier har trippelsömmar i skinnplagg.

6 I textila produkter är inte sömmens konstruktion lika viktig. Där används i huvudsak dubbla sömmar och trippelsömmar endast på extrema produkter som MX kläder. Man räknar med att tråd och sömmar tappar ca 20% av sin styrka över en tre års period, beroende på användningsområde.

7 Tack för att du tagit 10 min att läsa om Jofamas produkter och vår syn på sömteknik!


Ladda ner ppt "Kort om | Sömmar. Sömkonstruktionen och trådens beskaffenhet har i skinnplagg en stor betydelse för hur plagget skall hålla samman vid en ev. omkullkörning."

Liknande presentationer


Google-annonser