Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kräkseminarium Bo Ahrenfeldt

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kräkseminarium Bo Ahrenfeldt"— Presentationens avskrift:

1 Kräkseminarium Bo Ahrenfeldt

2 Kräkseminarium Ur Förändrings som tillstånd (Bo Ahrenfeldt)
”Alla förändringar är till en början ett hot till motsatsen bevisats” ”Det är inte problemet som är problemet utan hur vi hanterar problemet som är problemet” ”Tänk om vi har något att vinna på den här förändringen”

3 Syfte Syftet med kräkseminarium är att synliggöra med och motkrafter i ett förändringsarbete. Hur ser motståndet ut? Vad kan vi påverka och vad kan vi inte påverka? Bryta ned problemet och hitta lösningar Finna medkrafter och känsla av att det är hanterbart

4 Arbetsgång Förändringsledaren låter var och en skriva ner sina negativa tankar om förändringsarbetet. Ett uttalande på varje post- it lapp. Ingångsfrågor kan vara Varför kommer det här förändringsarbetet misslyckas? Vad tänker du om det här förändringsarbetet? Varför kommer det inte fungera? Vad är det för utmaningar du ser i det här förändringsarbetet? Var och en går fram och sätter sina lappar på tavlan och talar tydligt om dem för gruppen Förändringsledaren låter gruppen sortera lapparna i det som går att påverka och det som inte går att påverka Lappar som inte går att påverka rivs sönder Det som går att påverka prioriteras och rangordnas. Allt kan inte förändras på en gång utan ett steg i taget. Punkter som går att påverka gås igenom och gruppen försöker hitta vägar till lösningar. Att bryta ned problemen och hitta lösningar måste få ta tid för att skapa KASAM. Lösningar skrivs ned. Gruppen får fundera igen på frågan. Finns det något vi i framtiden skulle vinna på den här förändringen? Detta skrivs också upp på tavlan. Inte nu men på sikt. Seminariet avslutas med att var och en får skriva ned sina tankar igen om förändringsarbete. Vad är mitt första steg i riktning mot förändringen. Vad skulle jag kunna tänka mig att förändra?


Ladda ner ppt "Kräkseminarium Bo Ahrenfeldt"

Liknande presentationer


Google-annonser