Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ständigt gröna växter regerar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ständigt gröna växter regerar"— Presentationens avskrift:

1 Ständigt gröna växter regerar
Gröna växter är grunden till varje vinterträdgård i kallt klimat. Gröna träd och buskar, som den kompakta Coloradogran som visas här, bidrar med färg, textur och form oavsett snötäcke.

2 Fler nyanser av grönt Tänk på att använda gröna växter i en variation av nyanser, detta bidrar till en extra dimension av vinterlandskapet. Här kontrasterar den mellangröna serbiska granen(Picea omorika´Pendula´) mot den stålblå Coloradogranen(Picea pungens ´Glauca procumbens´).

3 Gräsets storhet Ej nedskuret prynadsgräs är vitala delar av vinterträdgården. Här förser ett mindre vattengräs(Pennisetum alopecuroides ´Hameln´) en delikat textur och färg mot ett kritvitt vintertäcke.

4 Vajande och svajande Förutom att tillföra färg och textur ger också ett högre prynadsgräs rörelse till vinterträdgården. I den här trädgården vajar höga bladverk av jungfrugräs(Miscanthus sinensis) elegant i den lättaste bris.

5 Frukt och bär Många träd och buskar färgar landskapet med frukt under vintern. Bärapeln ´Donald Wyman´ på den här bilden, har en central plats i trädgården vid en sittplats och bär frukt ända fram till våren, då dom spricker till en spektakulär visning av blommor. Andra plantor med färgrika frukter är järnek, snöbär, Amerikansk träddödare och skogsolvon.

6 Andra gröna växter Gröna perenner är ett grundval i en vinterträdgård. Yucca(bilden), tillsammans med turkisk julros, skuggröna, benved är några av dom bästa i en vinterträdgård.

7 Kvarsittande löv Inte alla avfallande lövträd tappar sina löv när hösten kommer. Den här unga röda eken(Quercus rubra) behåller sina torra löv genom största delen av vintern, och skapar en brunbränd accent i trädgården.

8 Slingerväxter under vintern
Under sommaren hjälper denna slingrande höstklematis till att mjuka upp staketets skarpa linje. Den utför samma service under vintern. Effekten är särskilt påfallande efter ett stort snöfall.

9 Tilltalande intryck All sorts struktur kan erbjuda ett tilltalande intryck i en vinterträdgård. Det kan vara ett något sådant komplext som denna obelisk eller så enkelt som en tee-pee, gjord av bambu eller lönn.

10 Vackra uthus Den här trädgårdens skjul är ett bra exempel på hur man gör en nyttobyggnad så vacker som möjligt. Även om du inte har ett så omsorgsfullt utarbetat skjul som detta, kan du tänka på hur ett nytt lager färg kan ändra ditt eget trädgårdsskjul till en bidragande del i ett vinterlandskap.

11 Snöklädda trädgrenar Träd och buskar vars grenar är horisontella, exempelvis en kornell, fångar snön och formger frapperande svartvita skapelser. Träd med hängande kvistar , som vårt gråtande äppelträd Filippa, ger också en intressant vintersiluett.

12 Snöfångare Om du inte har träd eller buskar med snöfångande delar kan du lägga till dessa i din trädgårds struktur. Här tjänstgör de tvärgående brädorna i ett staket snöfångare och ger en vacker inramning.

13 En förtjusande mur Murar som finns kvar kan bli dekorativa i vinterlandskapet, även om dessa inte blir pudrade med snö. Tricket ligger i att välja material som erbjuder attraktiva färger eller texturer i sig själva.

14 Bark med bett När träd och buskar tappar sina löv på hösten kommer andra delar av deras anatomi i dager. Träd med kraftig och ojämn bark, som det här amerikanska judasträdet bör finnas i varje trädgård, men speciellt i en där vintrarna är mörka och kalla. Kopparlönn, videkornell och strandbjörk är andra träd som är uppmärksammade för sin vackra bark.

15 Dekorativ utsmyckning
Det finns många sätt att tillföra årlig skönhet till en trädgård. Ett av dom enklaste är att helt enkelt använda dekorativa trädgårdsornament tillverkade för att tåla alla klimat. Här påminner några blommiga kakelplattor besökare om hur den här trädgården kommer att se ut på några månader när värmen återvänder. Statyer, fontäner eller arkitektoniska inslag som pidestaler kan hjälpa till att bringa liv till en vilande trädgård.

16 Sprid ljus Även den mest mulna och dystra vinterkväll blir magiskt av upplysta partier från välplacerade ljuskällor, särskilt om dessa också är attraktiva under dagtid. Den här enkla, anpassande ljuslyktan är en av flera som lyser upp stigen, som slingrar sig runt trädgården.

17 Väg till framgång Du kan uppmuntra vinterpromenader i trädgården ifall du inkluderar stigar som kan användas i vilket väder som helst. Den här grusgången, vars kontur utgörs av kalksten, inviterar besökare att utforska trädgården i alla årstider.


Ladda ner ppt "Ständigt gröna växter regerar"

Liknande presentationer


Google-annonser