Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att teckna är stort Följ skolans bloggar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att teckna är stort Följ skolans bloggar"— Presentationens avskrift:

1 Att teckna är stort Följ skolans bloggar
bigdrawnyboskolan.wordpress.com och klivtibro.wordpress.com

2 Projektet samordnas av Akvarellmuseét i Skärhamn
Nyboskolan är en av åtta skolor i Västra Götaland som deltar i projektet "Att teckna är stort". Det är ett projekt med anknytning till det stora teckningseventet Big Draw, och man arbetar för att teckning ska bli ett naturligare redskap i inlärningen.  Finansieras av Postkodmiljonären

3 Projektledare Pia Wretlind
Känd på Nyboskolan genom KLIV 2.0 En skola utan kultur är ingen skola. Vi tar genom KLIV 2.0 ett nytt steg mot en kulturrik skola. Vi arbetar med de processer som forskningen visar på är bra för lärandet. Vi arbetar med alla sinnen och med känslan inom allt lärande.

4 Två konsultkonstnärer
I åtta månader kommer Anna Gärberg och Jenny Eriksson jobba på skolan 25% 10 timmar/vecka Fortbildning för lärare ingår i projektet

5 Syfte Visa på att teckning ökar lusten och förmågan till lärandet i sig inom alla ämnen. Öva upp "divergerande tänkande“: förmågan att komma på så många alternativ till ett givet exempel som möjligt. Ökar den innovativa förmågan genom träning av ögat, handet och hjärnan Lärarna får verktyg i teckning för att själva använda och utveckla sin egen kreativitet.

6 Mål Att påvisa resultat på att fler inlärningsmetoder ger mer kunskap

7 Anna Gärberg Konstnär bosatt i Hjo

8

9

10

11

12

13

14 Ann Bamford Anne Bamford´s THE WOW FACTORS — FAKTORERNA SOM SKAPAR KVALITET • Nära samarbete mellan skolan och utomstående konstnärer och institutioner. • Risktagande. Eleverna måste utmana sig själva. • Innehållet spelade ingen roll så länge det var meningsfullt för eleverna. • Eleverna måste ges tillfälle att visa vad de gjort i en utställning, föreläsning, etcetera. • Bedömning. Eleverna måste få visa vad de har lärt sig. • Reflektion. Eleverna måste reflektera över vad de gjorde bra, mindre bra och vad de kan göra bättre. • Likvärdig utbildning. Alla måste ges tillgång till utbildningen. Även de som inte kan sjunga ska vara med i kören, till exempel.

15 Konstnär och kultursekreterare i Tibro kommun
Jenny Eriksson Konstnär och kultursekreterare i Tibro kommun

16

17

18

19

20

21


Ladda ner ppt "Att teckna är stort Följ skolans bloggar"

Liknande presentationer


Google-annonser