Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bygga och bo i Björke Av Björke Hembygdsförening Om bebyggelse och de boende i Björke i dåtid och nutid. Introduktion. Sankta Katarina gilles hus. Gårdar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bygga och bo i Björke Av Björke Hembygdsförening Om bebyggelse och de boende i Björke i dåtid och nutid. Introduktion. Sankta Katarina gilles hus. Gårdar."— Presentationens avskrift:

1 Bygga och bo i Björke Av Björke Hembygdsförening Om bebyggelse och de boende i Björke i dåtid och nutid. Introduktion. Sankta Katarina gilles hus. Gårdar och mindre jordbruksfatigheter. Socker och betodling på Gotland. Övriga gårdar och mycket mer finns beskrivet.

2 Den dag jag blir fri Av Lawen Mohtadi
Biografi om Katarina Taikon Katarina kom ut med sin första bok Zigenerska 1963, då hade hon nyligen lärt sig läsa och skriva. Hon blev en talesman för romernas kamp för lika rättigheter i Sverige.

3 Och bergen svarade Av Khaled Hosseini En släkthistoria. Sabor bor i den fattiga byn Shadbagh i Afghanistan. För att kunna försörja sin fattiga familj säljer han sin fyraåriga dotter. Det gör att dottern och sonen för alltid kommer att sakna varandra.

4 Populisten Av Thomas Bodström
Susanne Dahlgren är nu biträdande justitieminister och sambo med Mattias Berglund. De är lyckliga men jagas av journalister. Mattias börjar tvivla på sitt yrke. Regeringskansliet blir utsatta för en hacker.

5 Handen Av Henning Mankell Kurt Wallanders dröm om ett hus på landet verkar gå i uppfyllelse, men drömmen blir förbytt till mardröm. I trädgården finns nergrävda lik sen ett haft sekel tillbaka. För att finna vilka de var får Wallander gräva i historien.

6 Än finns det hopp Av Karin Wahlberg
Första boken i en romanserie om människor kring ett lasarett i en småstad. Året är 1953 och polioepidemin härjade i Sverige. Blivande sjuksköterskan Ella-Kristin praktiserar på det fullbelagda sjukhuset i Ekstad. Hon är förlovad med Carl som är fullt upptagen med alla patienter.

7 Mayas dagbok Av Isabel Allende
Maya som har drogproblem lever på gata i Las Vegas. Hennes farmor Nini sätter henne på ett behandlingshem. Nini har en vän i Chile som tar emot Maya efter behandlingen. Maya börjar föra dagbok och kommer familjens hemligheter på spåren.

8 Volotinens första fru och annat gammalt
Av Arto Paasilinna Volotinen är försäkringsinspektör och även samlare. Han längtar ständigt efter att skaffa nya saker runt om i världen. Han hyr ett magasin som han fyller med allt från en giljotin till Tarzans badbyxor. Ibland kan han få sin fru att bistå honom med att ta hem något han kommit över.

9 Kaffe med rån Av Catharina Ingelman-Sundberg Fem gamla människor på ett servicehem är trötta på den dåliga vården. De tror att det är bättre i fängelset och bestämmer sig för att begå ett brott och bli dömda. De tar in på Grand hotell för att råna de rika gästerna, men det går inte alls som de tänkt.

10 Wolf Hall Av Hilary Mantel Taget från boken. England, 1530-tal, om kungen dör utan en manlig arvinge kan landet förstöras av inbördeskrig. Henrik VIII vill annullera sitt 20-åriga äktenskap för att istället gifta sig med Anne Boleyn i hopp om att få sin efterlängtade son. Påven och resten av Europa är emot. Vid sin sida har Henrik VIII sin handgångne man, Thomas Cromwell, denna romans märkliga hjälte och huvudperson.


Ladda ner ppt "Bygga och bo i Björke Av Björke Hembygdsförening Om bebyggelse och de boende i Björke i dåtid och nutid. Introduktion. Sankta Katarina gilles hus. Gårdar."

Liknande presentationer


Google-annonser