Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Varför får jag inte välja vilket tema jag vill? Jo… det är såhär…

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Varför får jag inte välja vilket tema jag vill? Jo… det är såhär…"— Presentationens avskrift:

1 Varför får jag inte välja vilket tema jag vill? Jo… det är såhär…

2 Teman måste vara intrångsskyddade  Det upptäcks ofta sårbarheter i teman och insticksmoduler. Automattic, som utvecklar WordPress, uppdaterar sina egna teman och moduler direkt.  Zero-Day är sårbarheter som ännu inte är kända för utvecklaren.  Det upptäcks ofta sårbarheter i teman och insticksmoduler. Automattic, som utvecklar WordPress, uppdaterar sina egna teman och moduler direkt.  Zero-Day är sårbarheter som ännu inte är kända för utvecklaren.

3 Vi jämför temautvecklare Automattic (WordPress)  190 anställda  Får rapporter från över 60 miljoner bloggar som använder WordPress.  Känner till sin egna kodbas = snabba på att täppa till luckor.  Garanterar support och uppdateringar för egna produkter (inklusive teman och insticksmoduler ). Slumpmässig 17-åring  Utvecklar ett tema för att lära sig eller för att använda själv.  Delar med sig av sitt tema.  Har annat att göra. Tappar kanske intresset helt.  Sårbarheter bevakas inte, uppdateringar kommer inte ut i tid, om över huvud taget.

4 …men andra erbjuder ju en massa olika teman? Vi kan inte säga emot. Det är helt riktigt.  Vissa kanske helt enkelt inte tänker på säkerhetsaspekten. (Se bara hur det gick för de där pajasarna på blogg.avmkr.se…)  Andra köper teman åt sina användare eller beställer specialdesignade som inkluderar support och uppdateringar.  Varje tema vi erbjuder, innebär extra administrativt arbete för oss, vilket så klart stjäl tid från våra andra tjänster.  Vi har ju så klart som målsättning att öka utbudet... Vi kan inte säga emot. Det är helt riktigt.  Vissa kanske helt enkelt inte tänker på säkerhetsaspekten. (Se bara hur det gick för de där pajasarna på blogg.avmkr.se…)  Andra köper teman åt sina användare eller beställer specialdesignade som inkluderar support och uppdateringar.  Varje tema vi erbjuder, innebär extra administrativt arbete för oss, vilket så klart stjäl tid från våra andra tjänster.  Vi har ju så klart som målsättning att öka utbudet...

5 Vi är ju så små och osynliga. Ingen hacker kommer att bry sig om oss…?  Fel. Finns webbplatsen på det publika nätet, kommer botnät och annat lösdrivande cyberskräp att hitta hit.  Googlesökningar visar lätt om en site använder WordPress eller inte.  Kriminella söker av hela nätsegment med sina botnät och letar efter sårbara servrar och webbplatser att angripa.  Syftet med intrången är ofta flera: - Identitetsstöld - Serverkapning - Industrispionage - Terrorism  Fel. Finns webbplatsen på det publika nätet, kommer botnät och annat lösdrivande cyberskräp att hitta hit.  Googlesökningar visar lätt om en site använder WordPress eller inte.  Kriminella söker av hela nätsegment med sina botnät och letar efter sårbara servrar och webbplatser att angripa.  Syftet med intrången är ofta flera: - Identitetsstöld - Serverkapning - Industrispionage - Terrorism


Ladda ner ppt "Varför får jag inte välja vilket tema jag vill? Jo… det är såhär…"

Liknande presentationer


Google-annonser