Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vår semester i USA 2003. 030827 På väg från Bryce Canyon åkte vi igenom ytterligare en nationalpark. “Zion” som den heter är helt annat än Bryce, inte.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vår semester i USA 2003. 030827 På väg från Bryce Canyon åkte vi igenom ytterligare en nationalpark. “Zion” som den heter är helt annat än Bryce, inte."— Presentationens avskrift:

1 Vår semester i USA 2003

2 030827 På väg från Bryce Canyon åkte vi igenom ytterligare en nationalpark. “Zion” som den heter är helt annat än Bryce, inte så färggrant, men storslaget och vackert. Vi stoppade inte så mycket eftersom vi gärna ville komma till Las Vegas i någolunda tid.

3 Startade vår semester i Phoenix. Här är poolen på vårt hotell. Vi åkte vidare norr ut och gick ner i Antilope Canyon. Det var helt fantastiskt.

4 Här är vi nere i Antilope Canyon. Visst är det helt otroligt vackert och spännade var det.

5 Vår resa bar vidare mot Bryce Canyon. Vilka skapelser man kan inte förstå det. Färgen på bergen är vitt, orange, rött, lila. När solen ligger på är det otroligt vackert.

6 Underbara bilder från Bryce Canyon

7 030827 “Las Vegas by night” Vi bodde på MGM (bredvid till Höger). Vi gick ut och åt och spelade lite på de enarmade banditerna. 5 dollar i förlust. Det är fantastiskt att se alla neonskyltar och de olika miljöer som de byggt upp. Venedig, New York, Egypten är några teman som Casinona är byggda kring. Wedding Chapel finns hur många som helst.

8 Las Vegas 030828 Vaknade till en dag full av sol med temperatur ligger på 35 grader. Vi var vid poolen och njöt några timmar innan det var dags att checka ut.

9 Nu bar det iväg mot döda dalen “Death Valley” Vi åt vår inköpta sallad i Death Valley Junktion innan vi åkte in i national parken. Det var som ett månlandskap. En helt annan upplevelse igen.

10 Death Valley ligger 190 feet (57m) under havsnivå, bergen runt omkring är på 1100 meter (vägen). Vi hade 116 F (47 grader). Det var varmt.

11 Om ni tittar noggrant så ser ni en bil där pilen är. När vi passerade här är det en dam som kört av vägen och fått stopp på bilen precis innan branten. Här åker vi ut ur Death Valley och åker vidare på vår resa. Vi hamnar i Mammoth Lake.

12 030829 Vi startade från Mammuth Lake och vårt mål idag är Yosimite park och på vägen passerade ställen som borde besökas, men vi bestämde oss för att följa vår plan. Innan man åker till Yosimite ligger Mono Lake där finns små bergstoppar som sticker upp precis vid stranden.

13 Detta är en konstgjord damm kallad Ellery Lake. Visst är det tjusigt. Vi hade svårt att slita oss härifrån.

14 Här kommer vi fram till Yosimite National Park. Vad vi sett innan parken var vackert men det är vackert överallt och vi får ladda av kameran ett flertal gånger.

15 Stora träd fanns det gott om och massor av strora kottar.

16 Vi såg ekorrar, fåglar och lilla Bambi. Anders råkade ut för en björn. Vatten fall och forsar fanns och det var en fröjd för ögat.

17 Efter 7 timmar sightseeing i parken åkte vi till Napa norr om San Fransisco.

18 030830 Vi åkte runt och tittade på vindistriktet i Napa Valley. Som ni alla vet är jag “Gerd” en vinälskare och det särskilt rött vin, så var trivs man bra då om inte här. Vår resa måste dock gå vidare och vi åkte till San Fransico. Här är den berömda Golden Gate bron. Den låg i dimma idag, så som ni ser så såg man ej toppen på bron, utom när vi åkte på den!

19 Vi kom till hotellet och här är utsikten från vårt rum. Vi tog en promenad ner till hamnen för att försöka få biljetter till Alcatraz. Tyvärr får vi avstå för det fanns inga biljetter förrän om två dagar och då är vi inte här. Vi får nöja oss med att se det på håll. Denna helg är ju Labor day (måndag) så det är otroligt mycket människor i omlopp och allt är fullbokat!

20 Vi promenerade runt på piren och där hade sjölejonen invanderat flottarna vid kajen. De lät och det luktade, men kul var dom att titta på. Och dom får reprensentera hur man bör må på sin semester (ref: Anders). Det här är China town och vi bor väldigt nära, så ikväll blir det kina mat.

21 030331 Vi gick upp tidigt och skulle åka “49 miles senic drive”(En skyltad väg som tar en förbi alla sevärdigheter). Vi började bra med att leta skyltar, men det blev svårt för det saknades skyltar och vi körde fel och därför valde vi att åka vår egen väg. Den blev bättre. Vilka vackra backar och hus det finns. Serpentinvägen var kul att åka även om vi åkte lugnt i kurvorna!!

22 Vädret idag var det samma som igår. Dimman över Golden gate bron släppte inte, fast visst ser det mystiskt vackert ut. Titta hur branta backarna är. Det känns faktiskt läskigt. Man tror att bilen nästan skall välta. Sen var det dags att ta det lite lugnt och och bada i hotellets pool och sola lite. Den låg på 27 våningen (på taket) och utsikten var fantastisk.

23 Vi åkte “Cable car” (spårvagn) i dessa branta backar, det var häftigt!!. Att stå så här och titta ut över ett soligt San Fransisco måste upplevas. Det är svårt att beskriva. Solen sken gott inne i stan, men dimman låg kvar överbukten. Så fort solen tappade styrka så kom dimman in över stan och det blev kyligare.

24 Full fart framåt “Here We go” utför backarna åkte vi. “Shit!!!” vi köpte ju bara enkelbiljett! Det blev att slita skosular tillbaka till hotellet. Det var långt! Och ont i tån fick Anders. AJ AJ Aj. På vägen hem såg vi hur dimman kom in över staden och här början den snabbt lägga sig över vårt hotell.

25 030901 Idag startade vi faktiskt klockan 5 på morgonen så att vi skulle kunna hinna i tid till Hearst Castle som vi bokat till kl 14. Vi visste att vi hade mycket att titta på ut med vägen. Detta är Montery Bay “Lovers Point” väldigt tidigt på morgonen.

26 Vi åkte efter kusten och stannade ofta för att titta, fotografera och strosa ibland klipporna. Stilla havet låg i dimma och ville inte släppa in solen mer än då och då. Solstrålarna förvandlade det redan då vackra havet till helt förtrollande färgspektra i blått och grönt.

27 En del träd var lite döda ”Ghost Tree” (Spök träd). Visst ser det häftigt ut! Vi åkte in på “17-mile Drive”. Det är en sevärd väg längs kusten ut till Pebble Beach (söder om San Fransisco). Träden vi ser är en typ ut av cypress och där finns en ensam cypress på en klipppa som blivit känd som “ The Lone Cypress” (Det ensamma trädet). Den är över 250 år och är en symbol för Pebble Beach.

28 Något badade har vi inte hunnit med idag, men det såg frestande ut. Det är inte så varmt i vattnet men man måste väl. (Gerd är en badkruka och vill ha varmt i vattnet). Vi har då åkt på den berömda 1:an. Och det var en upplevelse.

29 Hearts Castle var värt pengarna. Vi hade en otroligt bra guide. Han nästan spelade teater för oss och fick oss att känna hur det kunde ha varit på den tiden. (1918). Vi övernattar i Carpinteria (13 mil norr om Los Angeles).

30 030902 Vi åkte direkt till Universal Studios i Hollywood. Vi tillbringade hela dagen där. Det var “gör” skoj. Det var en annurlounda nöjespark. Den var mer för vuxna än för barn. Vi fick se var de filmar och hur de gör massor av filmtricks. Vi fick uppleva en jordbävning, konstgjort regn, övervämmning och eldsvåda.

31 Vi fick se teater med pyroteknik, suveräna 3-4D filmer, flyget in i framtiden och även sett dinosaurier. Intrycken från dagen är många. På kvällen åkte vi till Rodeo Drive i Beverly Hills tills hungern tog över då vi tog oss en bit mat på Hollywood Boluvard.

32 Text Box 030903 Ett mål i livet är avklarat att ha sett Hollywood skylten. En banal grej kanske, men man har sett det på TV så många gånger så att man vill se det i verkligheten. Charles Bronson dog i natt och därför såg det ut så här på Hollywood Boluvard vid hans stjärna.

33 Text Box Michael Jackssons stjärna Pretty women med Julia Roberts och Richard Geer är en film som gör att man vill se Rhodeo Drive. Vi gick där i dag och försökte känna oss som miljonärer bland alla Roys Royser. Vi såg inga kändisar, så vi åkte till Bel Air och tittade på bla Britt Eklands, Tony Curtis och Burt Reynolds hus. Santa Monica är känd för sin fina strand och att Baywatch är inspelad där. Vi tog en lugn timma på stranden med sol och bad.

34 1. Gerd från hotellrummet Här kan ni se vilken fin och kort väg vi har från hotellrummet till den fantastiska poolen här i San Diego. 2. Gerd från position 1 3. Gerd från position 2

35 Text Box Gerd är inringad i bilden där vi bor i San Diego. Vi har dessa Papegojor som grannar. De är väldigt vackra, men de kan låta. Vi har en härlig pool utanför och mår förträffligt. Sitter nu ute med ett glas vin och lite ost och njuter.

36 030904 San Diego och Sea World. Vi tänkte länge på detta om vi skulle gå på detta eller inte, men vi bestämde oss redan på Universal Studios där vi köpte bägge biljetter på en och samma gång. Vilket äventyr! Det var otroligt häftigt! Vi såg en mängd shower och gjorde en del åk attraktioner. Om ni har funderingar på att åka dit så vill vi att du skall veta att du blir våt vad du en gör och då menar jag genomvåt. Man kan kanske hålla sig torr men då kommer man inte nära.

37 Här är en delfinshow vi såg. De är så söta och otroligt duktiga på att plaska och hoppa.

38 Späckhuggare är vi inte så vana vid i Sverige, så detta var lite unikt för oss. De är ett mycket vackert djur och verkar snälla med dessa duktiga tränare.

39 Anders har fått konkurrens från tre andra som vill fajtas om Gerds uppmärksamhet. Vi åt en lunch buffé tillsammans med dessa magnifika djur. Maten var god med många rätter och underhållningen strålande som ni ser. Detta var inte billigt, men vi kunde inte motstå frestelsen att se dessa fiskar på nära håll.

40 Vi var på Sea World hela dagen. På vägen hem stoppade vi stranden och tog ett dopp i solnedgången.


Ladda ner ppt "Vår semester i USA 2003. 030827 På väg från Bryce Canyon åkte vi igenom ytterligare en nationalpark. “Zion” som den heter är helt annat än Bryce, inte."

Liknande presentationer


Google-annonser