Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

2011 – vad hände och hur gick det?. Uppmärksammade dagen-efter-körning av idrottsföräldrar Hittills har poliskontroller utanför systembolaget på lördagen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "2011 – vad hände och hur gick det?. Uppmärksammade dagen-efter-körning av idrottsföräldrar Hittills har poliskontroller utanför systembolaget på lördagen."— Presentationens avskrift:

1 2011 – vad hände och hur gick det?

2 Uppmärksammade dagen-efter-körning av idrottsföräldrar Hittills har poliskontroller utanför systembolaget på lördagen varit polisens givna plats för att ertappa rattfyllerister. Numera ställer man sig också utanför idrottsanläggningar på helgerna, dit föräldrar skjutsar sina barn på träning. Skrämmande många ertappas med för hög promille efter att ha festat kvällen innan. Detta uppmärksammades stort i Motorföraren i början av 2011.

3 Alkolås testades i MHF Test Lab Alkolås blir alltmer självklart i den svenska trafikens vardag. Mycket tack vare MHF:s idoga arbete det senaste decenniet. MHF:s eget labb bidrar till att göra oss marknadsledande i alkolåsutvecklingen. Aktörer från hela världen kommer till Tibro för att få sin utrustning testad.

4 Turnén ”Alkolås & rätt fart i trafiken” började rulla genom Sverige Sommaren 2011 startade turnén där vi försöker påverka kommuner och transportföretag att installera både alkolås och ISA, Intelligent Stöd för Anpassning av Hastighet. Besökarna uppgav att de var nöjda med informationen. Turnén fortsätter under 2012 och det är Trafikverket som finansierar och beställt projektet.

5 Tragisk rattfylleriolycka i Rydaholm MHF-aren Rolf Kajrup i Ystad drabbades av rattfylleri rakt in i familjen när lilla Mercedes, 2 år, blev ihjälkörd av en rattfull förare i Rydaholm. Manifestationen, som hölls efter den tragiska rattfylleriolyckan samlade 800 deltagare…

6 Årets Trafikhjälte korades Den som anordnade manifestationen hette Elisabeth Johansson och på Trafiknykterhetens Dag i september korades hon till ”Årets Trafikhjälte”. Elisabeth (till höger på bilden) stöttade mamman i sorgen och under rättegången. Hon fick motta priset av artisten Michaela de la Cour (till vänster) som också skapat en vacker utmärkelse i form av ett öga. Symbol för någon som ser och bryr sig om.

7 Trafiknykterhetens Dag firades Utöver att hylla bra initiativ av det föregående slaget ordnades cirka 300 manifestationer mot rattfylleri över hela landet. Polisen ökade sina nykterhetskontroller och tidningar, tv och radio uppmärksammade detta stort. Ingen undgick budskapet om att inte köra full, den här dagen.

8 Vi visade en miljon biobesökare att MHF arbetar för trafiknykterhet Vår kampanjfilm mot rattfylla vänd till en ung målgrupp – ”Inget extra liv” – hade premiär på Trafiknykterhetens Dag och visades sedan på SF:s biografer i hela landet och på SVT Anslagstavlan hela hösten.

9 Tio miljöbilsseminarier ordnades Allt fler köper miljöbilar. MHF har tagit på sig rollen att konsumentupplysa kring detta. Därför arrangerades tio seminarier om miljöbilar över landet.

10 71 rastplatser, 18 400 möten med trafikanter och 508 funktionärer Vårt största ”handfasta” projekt Ta Paus når ut till drygt 18 000 trafikanter tack vare engagemanget hos hela 508 funktionärer. Ser ni så stort och bra det blir när alla hjälps åt med varsin del? Det är fantastiskt!

11 176 aktiviteter med Uppvaknandet Samma sak kan sägas om att hela 176 utåtriktade aktiviteter med ”Uppvaknandet” gjordes under 2011. Det pedagogiska bordet visar alkoholinnehåll i olika drycker. Det öppnar upp för naturliga samtal om riskbruk.

12 Europeiskt alkolåsseminarium MHF anordnade i samarbete med ETSC, European Transport Safety Council, ett seminarium om alkolås på europanivå. Seminariet var välbesökt och mycket intressant med både svenska och internationella talare – bland annat Lars Olov Sjöström, MHF:s trafiksäkerhetschef.

13 Drabbade av rattfylleri fick en röst MHF presenterar den första forskningsrapporten någonsin om hur det är att drabbas av rattfylleri. Det visar sig att hela 55 procent av de drabbade inte har fått något som helst stöd efter det som hänt.

14 MHF-regionerna utsåg Sveriges sju bästa vägkrogar Efter omsorgsfullt provsmakande och minutiöst granskande utsåg MHF:s sju regioner varsin ”Sveriges bästa vägkrog 2011”. Det här har spridit MHF på ett mycket positivt sätt. Och vi tror nog att denna utmärkelse kommer att sitta länge på väggarna hos de stolta diplomerade vägkrogarna!

15 Vi bevakade konsumentfrågor I Motorföraren uppmärksammade vi att Mekonomen gjorde flera allvarliga missar när vi testade deras billiga ”originalservice”. Högsta ledningen lovade bot och bättring i nästkommande nummer av tidningen. Konsumentfrågorna blir allt viktigare för MHF att bevaka. Det är också ett sätt för oss att vara till nytta för den lilla människan som slåss för sin rätt.

16 Vi ordnade utställning om alkolås i Bryssel 200 dör varje vecka på Europas vägar på grund av rattfylleri. När MHF fick chansen att uppmärksamma frågan i EU fick alkolåsen en given plats i utställningen som placerades centralt i Europaparlamentet i Bryssel. Syftet var att sprida kunskap om alkolås och hur de kan säkra upp transporter på Europas vägar. Satsningen gjordes i samarbete med ETSC och Volvo. MHF lyckades tack vare seminariet och utställningen få Europaparlamentet att rekommendera EU- kommissionen att fatta beslut om alkolås i alla kommersiella transporter i EU. Europakommissionen nämner idag alkolås som ett givet verktyg för trafiksäkerheten, bland annat vid tunga transporter. MHF har definitivt lyft upp alkolåsets möjligheter att rädda liv på en europeisk nivå.

17 302 deltagare på Tylösandsseminariet Tylösandsseminariet anordnas för 54:e året i rad och samlar 302 deltagare under temat ”Trafiksäkerhetens Pris”. Det är nära att vi flyttar från Hotel Tylösand efteråt, men vi lyckas förhandla priset och stannar även 2012.

18 Vi såg till att alla nu vet vad en alkobom är Sällan har Tylösandsseminariet fått så stor uppmärksamhet i media. När MHF:s Tomas Jonsson demonstrerade alkobommen gav det eko i både press, radio och TV över hela Sverige. Idag vet alla vad en alkobom är!

19 Årets Familjebil korades Årets Familjebil ger MHF och Motorföraren välförtjänt uppmärksamhet i massmedia över hela Sverige. Det här året var det Ford Focus som drog vinstchecken när tolv av Sveriges mest kända motorjournalister hade sagt sitt.

20 Före detta rattfyllerister… Bakom den här glada kvinnan finns en omtänksam polis i Sundsvall. När Harrieth hade åkt dit med 2,16 promille i blodet fick hon hjälp till rehabilitering av Mats Sillerström vid Sundsvallspolisen. Det var ett mirakel, säger Harrieth. Tack vare hjälpen är hon idag en nykter alkoholist och har också engagerat sig lokalt i MHF.

21 Besked om alkobom i den första färjeterminalen

22 Tillsammans är vi starka!

23 Det krävs många hjältar för att det ska bli så här bra! Och med hjältar menar vi alltså alla som är medlemmar eller arbetar aktivt i MHF. Tack alla för ett fantastiskt arbete under 2011!


Ladda ner ppt "2011 – vad hände och hur gick det?. Uppmärksammade dagen-efter-körning av idrottsföräldrar Hittills har poliskontroller utanför systembolaget på lördagen."

Liknande presentationer


Google-annonser