Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Gud är alltid god Matteus 6:33, 7:7-11.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Gud är alltid god Matteus 6:33, 7:7-11."— Presentationens avskrift:

1 Gud är alltid god Matteus 6:33, 7:7-11

2 Gud är alltid god Hur lätt är det för oss att tro på Guds godhet?
Hur lätt är det för oss att ta emot generositet från andra eller från Gud själv? Gud visar sin godhet i skapelsen – allt som Han gjorde var gott. Gud visar sin godhet genom Jesus död och Uppståndelse. Gud visar sin godhet varenda gång någon är frälst, helade eller befriade.

3 Gud är alltid god ”Be, och ni ska få. Sök, och ni ska finna. Bulta, och dörren ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar, ska dörren öppnas.” (Matteus 7:7-8) Gud vill ge, Gud vill att vi hittar Honom, Gud vill öppna dörren. ”Om nu ni som är onda förstår att ge goda gåvor till era barn, hur mycket mer ska då inte er Far i Himlen ge det som är gott till dem som ber honom?” (Matteus 7:11) Kan vi vara mer generösa än Gud? ”..hur mycket mer ska då inte er Far i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?” (Lukas 11:13) Gud vill ge sig själv till oss.

4 Besvikelse och oro kan vara hinder
”Bekymra er därför inte och fråga inte: Vad ska vi äta? Eller: Vad ska vi dricka? Eller: Vad ska vi klä oss med? Allt detta söker hedningarna efter, men er himmelske Far vet att ni behöver allt detta.” (Matteus 6:31-32) Oro och rädsla visar oss att vi inte litar på Gud. ”Mästare! Bryr du dig inte om att vi går under?” (Markus 4:38) Stormen tog över lärjungarnas förståelse av Jesus. ”Är du den som skulle komma? Eller ska vi vänta på någon annan?” (Matteus 11:3) Ska Johannes Döparen tillåta sin omständigheter visa honom vem Jesus är eller ska han tillåta Jesus själv visa vem Han är?

5 när vi överlåter oss totalt, ser vi hur vackert Guds godhet är.
Det är viktigt att vi tillåta Gud uppenbara för oss Hans godhet på Hans sett. ”Söker först Guds rike och hans rättfärdighet.” ”Vi behöver se att Gud är Gud och vi är inte gud.” (Brian Johnson) Ordningen är så här: Söker först Guds rike och Hans rättfärdighet. Utifrån relationen som ni har med Gud – be och ni ska få. Vi får allt som vi behöver, som är Gud själv.

6 Gud är alltid god F. Hur kan vi växa i vår förståelse av Guds godhet?
Vara i en miljö av tro, och en miljö som söker ständigt efter mer av Gud. Skapar tro i dig själv genom att komma ihåg vittnesbörd. Möta vår oro och besvikelser tillsammans med Gud. Vi alla behöver investera i vår relation med Gud varenda dag.


Ladda ner ppt "Gud är alltid god Matteus 6:33, 7:7-11."

Liknande presentationer


Google-annonser