Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: " Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant."— Presentationens avskrift:

1

2  Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant och trevligt sätt efter jobb  Lyssna aktivt-avbryt inte!  Sammanfatta om det behövs  Tacka för samtalet! (Namnhänvisa gärna!)

3  Berätta lite om dig själv- vem är du?  Vad var det som lockade dig att söka just den här tjänsten och varför tycker du att det här arbetet skulle passa just dig?  Vad kan du tillföra vår arbetsplats? Vad/vem får vi om vi anställer dig?  Vad vet du om oss och vårt företag?  Kan du berätta om något riktigt bra som du har gjort?  Hur tycker du att en bra arbetskamrat ska vara?  Kan du berätta om något misstag du har gjort och vad du lärde dig av det?  Hur skulle dina kompisar/lärare/chef beskriva dig?  Hur fungerar du i grupp?  Vilka är dina starka och svaga sidor?  Vad får dig att trivas på ett arbete?  Hur hanterar du stress och tidspress?  Vilka egenskaper uppskattas du mest för?  Varför ska vi anställa just dig?  Vad tror du att dina referenser säger om dig (både positivt och negativt) och varför har du valt just dem?  Vilka frågor vill du ställa till oss?  Tycker du vi har fått en rättvis bild av dig? Är det något du vill tillägga?

4  Om du är nervös under intervjun så kan du säga det. Det visar att du är ärlig. Ett bra knep kan vara att ta ett andetag och fundera en sekund innan du svarar på frågorna. Och kom ihåg att ju fler intervjuer du går på, desto säkrare och tryggare kommer du att bli.  Om flera personer intervjuar dig, tänk på att alla är lika viktiga. Rikta dina svar till alla oavsett vem som ställde frågan.  Se till att lyssna uppmärksamt och tänk på ditt kroppsspråk. Kom ihåg ögonkontakten! Och glöm inte att andas.  I slutet av intervjun kan du fundera på om du har sagt det du vill. Kika på ditt block, där du har skrivit ner det du vill lyfta fram. Är det någon fråga du tycker att du inte har fått så passar du på att ta upp den nu. Fråga också om nästa steg i processen, så att du vet när du kan få ett svar.

5  Fundera på hur du tycker att det gick på intervjun, och skriv gärna ner dina tankar.  Fundera på de frågor du fick, och på de frågor du själv ställde.  Var du osäker på någon fråga? Fundera på hur du ska svara nästa gång.  Om du är helt nöjd, var det något särskilt som gjorde att det kändes så? Kan du återskapa det vid nästa tillfälle?  Hör du inget från arbetsgivaren inom den överenskomna tiden så kan du ringa och fråga hur det går i rekryteringsprocessen. Det är inte ovanligt att det drar ut på tiden, men då är det bra för dig att känna till det.  Fick du inte jobbet? Våga be om återkoppling för att få veta vad som krävdes för tjänsten. Du får förhoppningsvis en fingervisning om anledningen, och kan göra något åt saken inför nästa intervju.


Ladda ner ppt " Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant."

Liknande presentationer


Google-annonser