Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

en snabbguide till de enklaste funtionerna

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "en snabbguide till de enklaste funtionerna"— Presentationens avskrift:

1 en snabbguide till de enklaste funtionerna
Kom igång med Yammer! en snabbguide till de enklaste funtionerna

2 Dialog och kunskapsspridning med Yammer Yammer är ett nytt verktyg för att kommunicera internt och kompletterar kanaler som mail, telefon och möten. Du kommer till Yammer via symbolen längst upp till vänster. I Yammer kan du leta upp, ansluta och engagera dig i grupper som du är intresserad av. Mina meddelanden visar de senaste inläggen från de grupper du är ansluten till.

3 Gå med i grupper Utforska vilka grupper som finns i Sveaskogs Yammer och gå med i dem som berör och intresserar just dig

4 Posta ett inlägg i en grupp
Markera gruppen i vänsternavigeringen Skriv i status fältet och välj publicera

5 Lägg till bilder, länkar, personer till ditt inlägg
Du kan också lägga till bilder, länkar och tagga/nämna personer i dina inlägg. För att lägga till bild klicka på gemet och bläddra fram till din bild och ladda upp För att tagga/nämna en person i inlägget och börja skriv namnet alternativt lägg till dem i personfältet. För att lägga till en länk, kopiera önskad länk och klistra in i inlägget

6 Uppdatera din profilbild och information

7 Ställ in email-aviseringar på din profil
Om du inte vill få mail varje gång det händer något på Yammer kan du justera dina - avsieringar. Till höger är rekommenderad inställning. Du hittar aviseringar (notifications) under inställningar (settings) eller gå direkt via länken:

8 Roten och Yammer i mobilen – så här gör du
Öppna webbläsaren i mobilen och skriv in adressen Logga in med din e-postadress + ditt vanliga datorlösenord. Spara sen som favorit. Öppna App Store eller Google Play och skriv in Yammer i sökfältet Hämta Yammer by Microsoft Logga in med din e-postadress + ditt vanliga datorlösenord.

9 Tre huvudflöden Alla (All) – i detta flöde ser du alla inlägg som postas oavsett om du är med i gruppen eller inte. Dock ser du inga inlägg som postas i privata grupper. Följer (Following) – i detta flöde ser du de inlägg som postas i de grupper du är med i samt alla inlägg som görs av personer du följer även om de postats i en grupp du inte är med i. Upptäckt (Discovery) –i detta flöde ser du blandade inlägg som Yammer ”tror”skulle kunna vara intressanta för dig.

10 Byt språk Som standardsrpåk är Yammer inställt på engelska. Vill du ändra till svenska, gå till Settings enligt bild, välj Preferences, klicka på English som är inställt så får du upp en lista på valbara språk. Välj svenska och därefter spara. Du kan också använda denna direktlänk:

11 Vanliga frågor och svar
Vem ser mina inlägg? De som är medlemmar av gruppen där jag postar inlägget De som har valt att följa mig Alla som är inloggade och med i Sveaskogs Yammer-nätverk ser ditt inlägg om de väljer att klicka på flödet Alla (All) där alla inlägg visas Postas inläggen i en grupp som är sluten (privat) ses inlägget endast av gruppens medlemmar Vilka inlägg ser jag? I flödet Alla (All) ser du alla inlägg oavsett vilken grupp inlägget är postat (såvida inte gruppen är sluten) I flödet Följer (Following) ser du inlägg från de grupper du är med i samt inlägg från personer som du följer oavsett vilken grupp de har postat i

12 Vanliga frågor och svar
Vad betyder det att följa en person? Att du får upp de inlägg och de konversationer den personen gör och är med i om du väljer flödet Följer (Following) Hur fungerar Alla i företaget gruppen? Om du skapar ett inlägg utan att ha valt en specifik grupp är gruppen Alla i företaget vara förinställt och inlägget kommer att postas i den gruppen Varför får jag så mycket mail från Yammer? Yammer har som förinställd inställning att skicka ut notifieringsmail vid alla aktiviteter som rör dig, allt från att du får en gillning eller ny följare till att få information om Yammers senaste uppdatering. Det kan upplevas som att man får väldigt mycket mail och vi rekommenderar därför er att gå in och justera inställningarna enligt slide 7.

13 Ambassadörer och gruppansvariga
Ansvarig för grupp Caroline Wejstorp All company samt hela Yammer Johan Ekenstedt Planering Börje Eriksson Avverkning, Vi som kör… x 5 Annika Andersson Lyftet - övergripande Mattias Nilsson Lyftet - SKÅP Helene Keskitalo Stab Kommunikation Niklas Agnesund/Stefan Hult Demogrupp, Yammer Tips och Trix, Ambassadörsnätverket Tyck till om Roten Fredrik Lind Min digitala arbetsplats MarieLouise Kaale MO Nord – Information och Nyheter Anna Frejd MO Mitt – Information och Nyheter Lotta Thour MO Syd – Information och Nyheter Hans Thyr AO SSP – Information och Nyheter Katarina Theander AO SSP - Distribution Karl Tiger, Lars Bengtsson AO SSP - Försäljning

14 Summering Yammer innehåller ett antal funktioner för att underätta dialog och sprida kunskap inom organisationen. Yammer är en viktig del i vår nya digitala arbetsplats. Så häng med!


Ladda ner ppt "en snabbguide till de enklaste funtionerna"

Liknande presentationer


Google-annonser