Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Material Delas in i 5 grupper: Polymerer – långa molekyler som egentligen många korta och likadana molekyler som sitter ihop. Keramer och glas – oorganiskt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Material Delas in i 5 grupper: Polymerer – långa molekyler som egentligen många korta och likadana molekyler som sitter ihop. Keramer och glas – oorganiskt."— Presentationens avskrift:

1 Material Delas in i 5 grupper: Polymerer – långa molekyler som egentligen många korta och likadana molekyler som sitter ihop. Keramer och glas – oorganiskt material, exempel är porslin. Fibrer – är formade som långa trådar. Kompositer – är sammansatta av olika sorters material Metaller – är en grupp med grundämnen.

2 Alla produkter har en livscykel Allting som vi använder går igenom flera steg. Vi har alltid Råvara Produkt Avfall Därför behöver vi analysera: Råvarornas ursprung och påverkan Produktens sammanställning Avfallet – kan det återvinnas Transporter av råvaror, produkter och avfall LIVSCYKELANALYS

3 Källsortering är grunden för all återvinning. Papper kan i stor utsträckning återvinnas. Kvaliteten blir lite lägre och då fungerar det bäst i till exempel tidningar. Metaller kan också återvinnas. Det är extra viktigt då brytning av nya metaller är kostsamt för miljön på många sätt. En viss typ av plaster kan återvinnas, sk termoplaster. De kan smältas om och formas till nya produkter. Glas återvinns eller återanvänds. Vid återvinning smälter man ned det och vid återvinning diskas det och används igen.

4 Framtidens material


Ladda ner ppt "Material Delas in i 5 grupper: Polymerer – långa molekyler som egentligen många korta och likadana molekyler som sitter ihop. Keramer och glas – oorganiskt."

Liknande presentationer


Google-annonser