Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Livscykelanalys Livscykelanalys eller LCA är en metod för att åstadkomma en helhetsbild av hur stor den totala miljöpåverkan är under en produkts livscykel.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Livscykelanalys Livscykelanalys eller LCA är en metod för att åstadkomma en helhetsbild av hur stor den totala miljöpåverkan är under en produkts livscykel."— Presentationens avskrift:

1 Livscykelanalys Livscykelanalys eller LCA är en metod för att åstadkomma en helhetsbild av hur stor den totala miljöpåverkan är under en produkts livscykel från råvaruutvinning, via tillverkningsprocesser och användning till avfallshanteringen, inklusive alla transporter och all energiåtgång i mellanleden. Livscykelkostnadsanalys, eller LCC är en form av ekonomisk analys där samtliga kostnader och intäkter över en livslängd för ett system eller en produkt sammanställs.

2

3

4

5 Välj att analysera någon av följande varor eller tjänster:
Råmaterial- utvinning Förädling av råvaror Tillverkning Användning Avfalls- hantering Utsläpp Avfall Resurser: Råmaterial Energi Mark m.m. Välj att analysera någon av följande varor eller tjänster: lågenergilampor personbilar städtjänster anläggningsentreprenad rörnät tillbyggnad av förskola nötkött

6 Exempel på miljöaspekt Bedömning
Tjänst/vara…………………………………………… Del av livscykeln Exempel på miljöaspekt Bedömning Rangordna från 1-3 1=störst miljöpåverkan 3= minst miljöpåverkan Produktion (Råmaterialutvinning+ förädling + tillverkning) Användning Avfallshantering


Ladda ner ppt "Livscykelanalys Livscykelanalys eller LCA är en metod för att åstadkomma en helhetsbild av hur stor den totala miljöpåverkan är under en produkts livscykel."

Liknande presentationer


Google-annonser