Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tankar om det civila samhällets roll i utvecklingen av sociala trygghetssystem Gunnel Axelsson Nycander, Svenska kyrkan Medförfattare till Pengar i handen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tankar om det civila samhällets roll i utvecklingen av sociala trygghetssystem Gunnel Axelsson Nycander, Svenska kyrkan Medförfattare till Pengar i handen."— Presentationens avskrift:

1 Tankar om det civila samhällets roll i utvecklingen av sociala trygghetssystem Gunnel Axelsson Nycander, Svenska kyrkan Medförfattare till Pengar i handen

2 NGOs brist på engagemang Från ”välgörenhet” till ”hjälp till självhjälp” – men når vi de allra fattigaste då? Risk för att skapa bidragsberoende? Undermineras traditionella skyddsnät? Brist på tilltro till människors förmåga att hantera pengar? Inte vågat tänka tanken…?

3 Rättighetsperspektivet!

4 Hjälpa människor utnyttja sina rättigheter Bevaka genomförandet Opinionsbildning Medverka i genomförandet Komplettera 4 Det civila samhällets potentiella roller


Ladda ner ppt "Tankar om det civila samhällets roll i utvecklingen av sociala trygghetssystem Gunnel Axelsson Nycander, Svenska kyrkan Medförfattare till Pengar i handen."

Liknande presentationer


Google-annonser