Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nu har det gått nästan en månad sedan vi hade vårt träningsläger för nya P03 på Ekäng, ÖSK´s klubbhus. 12 stycken killar kunde vara med tillsammans med.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nu har det gått nästan en månad sedan vi hade vårt träningsläger för nya P03 på Ekäng, ÖSK´s klubbhus. 12 stycken killar kunde vara med tillsammans med."— Presentationens avskrift:

1

2 Nu har det gått nästan en månad sedan vi hade vårt träningsläger för nya P03 på Ekäng, ÖSK´s klubbhus. 12 stycken killar kunde vara med tillsammans med tränarna Rasmus och Joel samt föräldrarna/lagledarna Jessica och Jonas. Vi träffades klockan 15:00 på lördagen i klubbhuset. Det började lite motigt då Jonas hade glömt nyckeln till lokalen hemma och fick vända och åka tillbaka för att hämta den. Vi andra bar all packning till ett omklädningsrum så länge och som en snäll pappa vaktade under träningen. Nästa hinder vi var tvungna att ta oss över var att spela på en gräsplan som inte blivit plogad som den skulle. Det hade ju snöat ganska bra under natten. Men då var det en kille som sa ”Vi kör i alla fall” och sådan anda vill vi ha i laget. 1,5 timmas träning följde med Rasmus. OBS! Bilden är tagen från en annat träningstillfälle

3 Efter träningspasset duschade alla och sedan samlades vi inomhus för en härlig pizzamåltid. I väntan på leverans av pizza spelades det rundpingis med stor entusiasm. Under killarnas träning hade någon smugit omkring och lagt på vita dukar på bordet och tänt lite ljus, för stämningens skull. Leverans av pizza skedde vid 17:30 av ytterligare en snäll mamma och Joel och Rasmus delade ut de smaskiga bitarna över disk till alla hungriga killar. Det fanns även gurk- och morotsstavar att äta. Som dryck körde vi vatten med citron eller limebitar i och neutralt bubbelvatten för den som önskade. Snacka om hälsosamt

4 Efter pizzan kom det en överraskning för killarna. Då fick vi besök av ÖSK spelarna OSCAR Jansson (målvakt) och BRENDAN Hinez-Ike. De berättade lite om sig själva och så fick killarna ställa frågor till dem. OSCAR hade bland annat flyttat alldeles själv till England redan som 15-åring för att träna med Tottenham. Det innebar att han snabbt fick lära sig att ta hand om vardagliga saker som att stryka tvätt, handla och städa. Under ett år kunde han bara träffa sin bror 2 gånger, vilket var jobbigt. Men han har alltid känt sig glad över att han spelat utomlands och i så många olika lag och länder. Han uppmuntrade alla killar till att både spela fotboll och att plugga. Det går alldeles utmärkt att kombinera. BRENDAN delade med sig av sina erfarenheter bland annat hur det är att komma som ny till t.ex. ÖSK. Han brukar alltid ta det lite lugnt i början och spana in hur de andra i laget spelar och beter sig. Det är lättare då att komma in i teamet. Han tipsade alla om att ha kul på träningarna och i fotbollen. Man måste ”lattja” med bollen och hitta sin egen stil. Våga pröva nya saker och tänk inte så mycket, pröva! Brendan och Oscar ställde upp på gruppfoto och sedan utmanades de av P03 i rundpingis.

5 Klockan 21:00-22:00 valde killarna sängplatser och gjorde sig redo för kvällen. Alla killar sov i sovsalen i en lång rad och den ensamma ”tjejen” tog rummet utanför. Efter lite I-phonande, småprat, skratt och tissel och tassel somnade killarna vid 23:00. Och det var nog tur för väckarklockan ringde… …07:15 på söndag morgon. Då hade de ”morgonpigga” lagledarna tagit emot ännu en snäll ängel (i form av mamma) som kom med frukost. Yoghurt, flingor, bröd, smör, ost och gurka fanns på plats och trots tidig timma var alla hungriga. Efter frukost fick alla borsta tänderna och packa ihop lite, sedan var det dags för ett nytt träningspass utomhus. Nu fanns hela konstgräsplanen ledig för oss, så det blev en bra träning med Rasmus och Joel. Under tiden träningen pågick jobbades det flitigt inomhus för att städa upp i lokalen. Ytterligare tre duktiga föräldrar var på plats för att snygga upp lokalen. Efter träningspasset, duschade killarna och kom sedan in på mellanmål. Under tiden vi åt mellanmålet diskuterade vi, laget runt som Jonas ledde, hur alla hade upplevt träningslägret. Alla var överens om att det varit en lyckad helg. Önskningar och förbättringar till nästkommande träningsläger är: fler träningspass, godis/snacks, få möjligheten att se melodifestivalen (om vi nu lyckas pricka in ett läger då den går igen). Sedan spelades det lite mer pingis tills föräldrarna kom och hämtade sina trevliga, glada och härliga killar för hemfärd. Kvällen fortsatte med pingis och fotbollsturnering via X- box one. Det var stundtals mycket spännande kamper och det kändes som att Rasmus och Joel fick en del spö…. Mellan spelen kunde killarna avnjuta läckerheter från det stora fruktfatet, samt morotsstavar.

6 ”Det känns som att tiden killarna fick tillsammans öppnade upp nya samtalsämnen och relationerna mellan många av barnen. Det rådde en god ton och trevligt bemötande där alla inkluderades. Att delta på läger skapar nya möjligheter och chans att bygga på teamkänslan och vi- tänkandet. Även att få mer tid att få uttrycka sig och föra fram sina tankar, känslor och idéer om både fotboll och livet i övrigt. Vi hoppas att fler killar kan vara med nästa gång. Avsaknaden av godis/snacks/läsk gjorde att det blev lättare att städa på söndagen och kan kanske också ha hjälpt till att behålla en god stämning… En teori i alla fall ”. Tack än en gång till alla som var med och hjälpte till! Varma hälsningar Jonas, Jessica, Rasmus och Joel


Ladda ner ppt "Nu har det gått nästan en månad sedan vi hade vårt träningsläger för nya P03 på Ekäng, ÖSK´s klubbhus. 12 stycken killar kunde vara med tillsammans med."

Liknande presentationer


Google-annonser