Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veronica Maggio Veronica Maggio.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veronica Maggio Veronica Maggio."— Presentationens avskrift:

1 Veronica Maggio Veronica Maggio

2 Om Maggio Veronica Sandra Karin Maggio föddes den 15e mars 1981 i Uppsala. Hon sjunger på svenska och genren är pop. Hennes Låtar är syntbaserade.

3 Skivomslaget på hennes första album ”vatten och bröd”
Hon flyttade till Stockholm där hon träffade producenten Stefan Gräslund. De inledde ett samarbete. Stefan skrev på svenska. Förut hade Maggio sjungit på engelska. Språkbytet fick allt att falla på plats. Våren 2006 kom hennes debutsingel ” dumpa mig” . Senare på hösten följde albumet ”vatten och bröd” Året därpå var hon med i Petters låt ”inga problem” av och med hiphopduon Snook med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray . Hon var också med som gästartist på Snooks spelningar. Bakom scenen fick ideér till ett nytt album. Nu blev hennes nya producent Oscar Linnros och hon började skriva låtar på allvar. Skivomslaget på hennes första album ”vatten och bröd”

4 Redan som barn ställde Maggio in sig på att jobba med musik
Redan som barn ställde Maggio in sig på att jobba med musik. I hennes pappas hylla fanns det kasetter med italiensk pop och schlager från och 70-talen . Hon brukade välja en kassett och så dansade hon till det. Jag tror de stunderna förklarar min förkärlek för stråkar, Säger hon. Som elvaåring bodde hon Ett år i Gavarrano i Toscana. Där Hon sjöng hits av bl.a. Michael Jackson för grannarna. I gymnasiet, tillbaka i Uppsala var hon trött På körsång och notläsning och Började med egen musik.

5 – Mitt mål var att göra allt annorlunda än på första skivan
– Mitt mål var att göra allt annorlunda än på första skivan. Jag ville göra en ”stor” skiva med en vräkig titel. Istället för att skriva tio låtar om kärlek, skrev vi låtar på olika teman och jag försökte variera mitt sätt att sjunga. Veronica Maggio Så kom hennes andra album. Låtar som ”måndagsbarn”, ”17 år” och ”gammal sång” Det sålde över exemplar I norden och hon gjorde över 200 Spelningar under men Tröttnade aldrig!

6 – Jag spelade jämt, både i Sverige och i Norge, men hann aldrig ledsna
– Jag spelade jämt, både i Sverige och i Norge, men hann aldrig ledsna. Att spela live är det bästa jag vet.

7 Sen fortsatte framgångarna..

8 I låten ”välkommen in” sjunger hon just om hennes pappas skiva.
” Spelar pappas skiva ifrån 69. De sjunger ’Cosa vuol dir sona una donna ormai. O mare nero, o mare nero, o mare ne’ ”

9 Jag tycker Veronica Maggio är ganska unik i sin musikstil
Jag tycker Veronica Maggio är ganska unik i sin musikstil. Oscar Linnros och Daniel Adams Ray har lite likheter med Maggios låtar. Men jag tycker hon är väldigt speciell och har helt sin egen stil på både text och melodier. Det är kanske också det som har gjort henne så känd, att hon kör sitt eget.

10 Jag valde Veronica Maggio för att jag tycker hon är grym
Jag valde Veronica Maggio för att jag tycker hon är grym! Jag började lyssna på henne för ett år sedan då hon släppte sin skiva ”Satan i gatan”. Sen dess har jag lyssnat på henne hur mycket som helst, tröttnar aldrig. Så var hon på hamnfesten i Arvika i somras, och då började jag tycka om henne ännu mer. Jag gillar henne för hennes egna stil, intressanta texter och hennes röst.

11 By Maja Sörensen


Ladda ner ppt "Veronica Maggio Veronica Maggio."

Liknande presentationer


Google-annonser