Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Maskeradkläder Julia och Ei Mer. Vi fick uppgiften att göra maskeradkläder till förskoleklassen på lärcenter. Vi gick till dem för att höra vilket plagg.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Maskeradkläder Julia och Ei Mer. Vi fick uppgiften att göra maskeradkläder till förskoleklassen på lärcenter. Vi gick till dem för att höra vilket plagg."— Presentationens avskrift:

1 Maskeradkläder Julia och Ei Mer

2 Vi fick uppgiften att göra maskeradkläder till förskoleklassen på lärcenter. Vi gick till dem för att höra vilket plagg de önskade. Det var många önskemål men flest röster fick Elsa i frost. Så vi började spana på ideér från google, och dessa blev våra inspirationsbilder:

3 Planeringen För att arbetet skulle gå lättare bestämde vi oss för att dela in klänningen i två delar: överdel och kjol. Ei Mer tog ansvaret för överdelen och Julia för kjolen. Sen började vi titta på material. Till överdelen tog vi trikåtyg och till kjolen ett lite finare: duchessetyg. Så gjorde vi för att det skulle bli bekvämt för barnen att ha på sig dräkten.

4 Kjolen Kjolen blev inte alls som jag planerat. Tanken var att den skulle bestå av ett enda stycke men jag upptäckte sen att mitt tyg inte skulle räcka eftersom kjolen i så fall skulle blivit för kort och liten. Jag fick då titta på andra mallar till kjolar, och hittade en som var uppbyggd av 6 st volanger. Jag började med att rita ut en mall. Jag valde den största storleken – 128. Sedan ritade jag ut min mall som resulterade i 6 volanger. Dessa nålade jag ihop, vilket tog väldigt lång tid.

5 Men något som tog ännu längre tid var att sy ihop det jag nålat. Jag började med att sy med raksöm runt första volangen. Jag upptäckte sedan att halva volangen var veckad och jag var tvungen att sprätta upp och sy om. Detta hjälpte Lina mig med. För att arbetet skulle gå lättare sydde vi först en hjälpsöm på 6 mm. Efter jag sytt hjälpsömmen kunde jag sy med raksöm med pressarfoten längs kanten och först då satt volangerna på plats.

6 Efter det flöt allt på. Jag sicksackade alla kanter, sydde ihop så att volangerna faktiskt bildade en kjol. Runt midjan använde jag mig av resårband för att kjolen skulle passa både stora och små. Jag tog även samma tyg runt midjan som Ei Mer hade som dekoration på sin del. Efter det strök jag den och sydde fast ett band längst ner för att kjolen inte skulle få ett fult avslut.

7 Jag klippte ut fram och baksidan med blått trikåtyg Efter det sydde jag ihop trikåtygets framsida med Därefter försökte vi komma på hur vi ville dekorera framsidan så att den blev lik frostklänningen så mycket som möjligt. Vi kom också in på hur armarna skulle dekoreras. Det blev massor utav olika ideér och här var några utav förslagen. Den till vänster blev den vi tyckte mest om:

8 Vi hittade senare organzatyg. Så då fick jag klippa ut tygets fram och baksidan och sy ihop det med plagget.

9 Här syr jag fast armen med det nya tyget. Det var inte bara att den såg snyggare och var hållbarare utan det gjorde också att det blev mycket lättare att sy på.

10 Här så vek jag in ock sydde 1,5 cm in med hjälp av tvillingnålen. Och här så syr jag på mudden.

11 Resultatet Vi blev väldigt nöjda med resultatet! Det blev ungefär som planerat. Vi valde en ganska stor utmaning men vi tycker att vi klarade den bra och vi fördelade även arbetet jämnt. Förskoleklassen blev jättenöjda och så här blev hela resultatet:


Ladda ner ppt "Maskeradkläder Julia och Ei Mer. Vi fick uppgiften att göra maskeradkläder till förskoleklassen på lärcenter. Vi gick till dem för att höra vilket plagg."

Liknande presentationer


Google-annonser