Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
Livsmedelslagstiftning
2
Totalt närmare 250 olika rättsakter!
Säkra livsmedel Redlig hantering EU:s Livsmedelslag 178/2002 Allmänna märkningsregler Allmänna hygienregler Hygien/Hantering 852/2004 Information 1169/2011 Särskilda hygienregler 853/2004 Spårbarhet Närings- och Hälsopåståenden Skyddade beteckningar Ursprungs-märkning Nöt Kosttillskott Djupfryst Mikrobiologiska kriterier Dricksvatten Choklad Fruktjuice Ursprungs-märkning Fisk Sylt, gelé och marmelad Salmonella Mineralvatten Fritt från… Ursprungsmärkning Får, Get, Svin och Fjäderfä Animaliska Biprodukter Modermjölks-ersättning etcetera.. Totalt närmare 250 olika rättsakter!
3
Kontrollförordningen 882/2004
Effektiv Riskbaserad Ändamålsenligt Rättssäker Inspektion Revision Provtagning Operativ kontroll Laboratorie-kapacitet Planering & Uppföljning Operativa förutsättningar Rutiner & Instruktioner Beredskap Intern-revision Personella resurser Finansiering Kompetenskrav Grundförutsättningar för kontroll Kontrollförordningen 882/2004
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.