Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
Handlingsprogram för livsmedel och gröna näringar 2013-2015
Regionstyrelsen 12 mars 2013
2
Perspektiv i programmet
Folkhälsa, goda matvanor under hela livet Livsmedelssektorn ”från jord till bord” är en näring med påverkan på sysselsättning och hållbar utveckling i stort
3
Övergripande mål Västra Götaland ska ha en hållbar livsmedelsförsörjning 2030, där utveckling av livsmedelsproduktionen och goda matvanor står i fokus
7
Smaka på Västsverige Smaka på Västsverige vilar på en värdegrund som bygger på: - Ursprung - Kvalité - Trygghet Smaka på Västsverige är ett övergripande varumärke som innefattar krogar, producenter, gårdsbutiker och ska fungera som en guide för konsumenter.
8
Livsmedelsflöden Till Västra Götalandsregionen
Prel. resultat. Ca 15% av totala flöden
9
Food Port 2010 oktober – 2013 augusti
Mål: Effektiva och hållbara livsmedelstransporter Resultat: Ökad marknadskännedom Teknik för spårbarhet Food Logistic Network (Chalmers, LTH, SIK) Food Logistic Center (Håby, Brålanda, Skaraborg)
10
Livsmedelsflöden Från Västra Götalandsregionen
Prel. resultat. Ca 15% av totala flöden
11
11
12
Överenskommelse Klimatsmarta inköp
Götene Strömstad Tanum Dals-Ed Åmål Bengtsfors Mellerud Färgelanda Vänersborg Munkedal Grästorp Lidköping Uddevalla Trollhättan Essunga Lilla Edet Stenungsund Tjörn Orust Lysekil Sotenäs Kungälv Ale Vårgårda Alingsås Herrljunga Vara Skara Falköping Borås Lerum Göteborg Öckerö Partille Mölndal Härryda Mark Bollebygd Ulricehamn Tranemo Svenljunga Tidaholm Skövde Hjo Tibro Mariestad Töreboda Karlsborg Gullspång Överenskommelse Klimatsmarta inköp
13
Nya handlingsprogrammet
Kunskap – kompetensförsörjning Näringslivsutveckling – försörjningskedjor Konsumtion – tillgång till bra mat under hela livet
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.