Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Förstå, jämföra och föreslå åtgärder Centrala begrepp.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Förstå, jämföra och föreslå åtgärder Centrala begrepp."— Presentationens avskrift:

1 Förstå, jämföra och föreslå åtgärder Centrala begrepp

2  Samla fakta om ett U-land och ett I-land. Jämför dessa två.  Vad är lika/olika och varför är det så?  Hur har människor i olika samhällsklasser det i dessa länder?  Vad kan U-landet göra för att utvecklas mot I-landshållet?  Egna synpunkter och åsikter.  Redovisas muntligt/bildspel för klassen.

3  Gör en handlingsplan.  Skriv hur du, Hälsingland och Sverige ska göra för att förbättra för U-länderna.  Tänk till och motivera!  Skriv på dator och skicka in till mig.  En till fyra sidor lång.

4  Leta i böcker.  Leta på nätet.  Glöm inte att ange källor och att vara källkritisk.

5  Muntlig redovisning:  Vecka 4, onsdag 27 januari.  Handlingsplanen:  Vecka 4, fredag 29 januari.

6  Gör uppgifterna, muntlig presentation och skriftlig inlämning.  Ta reda på var, hur och varför detta land är ett U-land/I-land. Förstå och ange orsaker till detta.  Kunna centrala begrepp och ord.  Förstå skillnader och likheter.  Förstå betydelsen av miljö/resursfördelning/globalisering.

7  Som för Godkänt samt:  Kan ge exempel på hur den lokala utvecklingen hänger samman med den globala. Hur dåtid påverkar nutid.  Du bearbetar och diskuterar ditt material.  Du reflekterar över hur skilda förutsättningar har betydelse för människors sätt att leva och agera.  Du argumenterar utifrån dina kunskaper för ställningstaganden i miljöfrågor.

8  Som för G och VG samt:  Du kan utifrån dina kunskaper tolka in begrepp och modeller i andra sammanhang.  Du använder aktivt centrala begrepp och ord när du diskuterar och bearbetar dina fakta.  Du reflekterar över hur skilda förutsättningar har betydelse för människors sätt att leva och agera.  Du argumenterar för dina åsikter.

9  Lycka till!  Malin


Ladda ner ppt "Förstå, jämföra och föreslå åtgärder Centrala begrepp."

Liknande presentationer


Google-annonser